Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Romnijs sadusmo palestīniešus divas reizes 24 stundu laikā

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs pamanījies jau otro reizi 24 stundu laikā sadusmot palestīniešus, paziņojot, ka palestīniešu ekonomiskā plaisa ar Izraēlu izskaidrojama ar kultūru.

"Ierodoties šeit un redzot iekšzemes kopproduktu uz vienu cilvēku (..) Izraēlā, kas ir aptuveni 21 000 ASV dolāru (12 000 latu), un salīdzinot to ar iekšzemes kopproduktu tepat palestīniešu pašpārvaldes pārvaldītajos apgabalos, kas ir ap 10 000 dolāru, pamanāmas dramatiskas (..) atšķirības ekonomiskajā vitalitātē," labdarības pusdienās Jeruzalemē pirmdien paziņojis Romnijs, piebilstot, ka visas šīs atšķirības rada kultūra.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Pasaules Banka norāda, ka palestīniešu ekonomiskās nedienas ir saistītas ar Izraēlas noteiktajiem ierobežojumiem preču un cilvēku plūsmai un citiem pasākumiem, kas traucē izaugsmei, bet Romnijs šos aspektus pamanījās atstāt neskartus.

Vecākais palestīniešu sarunvedējs Sāebs Erīkāts paziņojis, ka Romnija komentāri ir rasistiski. "Romija paziņojumi ir rasistiski un šim puisim ir daudz jāmācās, jo viņam trūkst zināšanas par šo reģionu, tā kultūru un vēsturi. Acīmredzams, ka viņš nezina, ka palestīniešu ekonomika nevar sasniegt gaidīto līmeni, ja turpinās okupācija," paziņoja Erīkāts.

Jau vēstīts, ka svētdien Romnijs pamanījās sadusmot palestīniešus, nodēvējot Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, šādi pieslienoties Izraēlas viedoklim par pilsētas statusu, kas ir pretējs starptautiskās sabiedrības nostājai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Avots: Ukraiņu lidrobots sasniedz jaunu tāluma rekordu

Ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) lidrobotu svētdien Krievijā Orenburgas apgabala Orskā veikts trieciens mērķu tālās atpazīšanas radiolokācijas stacijai Voroņež M, ukraiņu bezpilot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits