Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rumānijā izmeklēs iespējamo kukuļošanu elitārā armijas daļā

Rumānijā tiks izveidota īpaša komisiju, lai izmeklētu presē izskanējušās ziņas, par kukuļdošanu, lai karavīri varētu panākt nosūtīšanu uz Afganistānu, vēsta vietējais televīzijas kanāls Digi24. Atbilstošu rīkojumu parakstījis Rumānijas aizsargdzības ministrs Mirča Duša. Izmeklēšana tiks veikta elitārajā kājinieku bataljonā Sarkanie skorpioni, kura karavīri veido lielāko daļu starptautisko misiju personālsastāva.

Ministrija saņēmusi aptuveni 100 sūdzības no militārpersonām, kuras vēlējušas piedalīties NATO misijā Afganistānā, taču izrādījies, ka misijas dalībnieki bijuši noteikti jau iepriekš. M. Duša ministrs atzīmējus, ka tikai septiņas sūdzības ir parakstītas, bet pārējas ir anonīmas, tomēr pārbaudes tiks veiktas visos gadījumos.

Rumānijas misija Afganistānā tiks pabeigta tuvākā pusotra gada laikā, bet precīzs tās beigu datums vēl nav zināms, līdz ar to tagadējie komandējumi var izrādīties pēdēji. Sakarā ar to daudziem karavīriem tā ir pēdējā izdevība nonākt dienestā Afganistānā, kas skaitās ne tikai prestižs, bet arī ir labi apmaksāts. Pavadot pusgadu Afganistānā Rumānijas karavīri var nopelnīt 13 tūkstošus eiro – papildus parastajai karavīra algai, viņi saņem vismaz 71 eiro dienā.

NATO spēku, kuru rindās Afganistānā dislocēti Rumānijas karavīri, galvenas kontingents pametīs Afganistānas teritoriju līdz 2014. gada beigām. Rumānijas prezidents Trajans Besesku ir paziņojis, ka pēc tam tur paliks tikai Rumānijas militārie instruktori, kuri apmācīs Afganistānas drošības spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits