Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saakašvili par neinteresantu nosauc iespēju pēc prezidentūras beigām kļūt par Gruzijas premjeru

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņojis, ka pēc prezidenta amata otrā termiņa beigām viņam nebūšot lielas intereses ieņemt premjerministra amatu.

"Tā nav ļoti interesanta perspektīva cilvēkam, kas šodien ir Gruzijas prezidents," intervijā Eiropas Savienības (ES) ziņu portālam EurActiv sacīja Saakašvili, atbildot uz jautājumu, vai viņš plāno pēc otrā prezidentūras termiņa 2013.gadā plāno kā premjerministrs uzņemties Gruzijas izpildvaras vadību.

"Atbilstoši jaunajai Gruzijas konstitūcijai prezidentam ir ievērojamas pilnvaras, lai arī premjerministrs ir svarīga figūra, tomēr viņš ir pilnībā atkarīgs no parlamenta," klāstīja Gruzijas prezidents.

Mihails Saakašvili un viņa vadītā reformistiskā un prorietumnieciskā valdība pie varas nāca pēc 2003.gadā notikušās tā sauktās rožu revolūcijas, kurā tika gāzts iepriekšējais prezidents  Eduards Ševardnadze.

Saakašvili otrais prezidenta  amata pilnvaru termiņš beigsies 2013.gadā. Saakašvili  oponenti viņu vaino 2008.gada augustā notikušajā Krievijas- Gruzijas  konfliktā, apgalvojot, ka   prezidents  to izprovocējis, kā arī pilsonisko brīvību neievērošanā,   vēlēšanu  rezultātu viltošanā un tādu problēmu kā nabadzība un bezdarbs ignorēšanā. Saakašvili  visas apsūdzības noraida.

Plašsaziņas līdzekļos ir izplatījušies pieņēmumi, ka Saakašvili varētu mēģināt panākt grozījumus Gruzijas konstitūcijā, kas būtiski palielinātu premjerministra un samazinātu prezidenta pilnvaras, un pēc prezidenta otrā termiņa beigām censties ieņemt premjera amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits