Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saspīlējums Kašmīrā uzliesmo atklātā karadarbībā: Pakistāna notriec Indijas iznīcinātājus

Pakistāna savā gaisa telpā virs tās kontrolētās Kašmīras daļas trešdien notriekusi divas Indijas gaisa spēku lidmašīnas, paziņojis armijas pārstāvis, piebilstot, ka viens indiešu lidotājs ir sagūstīts.

"Pakistānas gaisa spēki Pakistānas gaisa telpā notrieca divas indiešu lidmašīnas," vietnē Twitter paziņojis ģenerālmajors Asifs Ghafūrs.

Viņš piebildis, ka viena no notriektajām lidmašīnām nogāzusies Pakistānas kontrolētās Kašmīras daļas teritorijā, bet otra - robežas Indijas pusē.

Tikmēr kāda augsta ranga amatpersonas Indijas pārvaldītās Kašmīras daļas administrācijā aģentūrai AFP pavēstījusi, ka Pakistānas iznīcinātāji virs Kašmīras trešdien pārkāpuši Indijas gaisa telpu, taču tikuši atspiesti atpakaļ pār de facto robežu.

Arī indiešu ziņu aģentūra PTI vēsta, ka Pakistānas iznīcinātāji divās vietās uz īsu brīdi ielidojuši Indijas gaisa telpā, taču pārtverti un atgriezušies otrpus kontroles līnijai.

PTI ziņo, ka atgriežoties pakistāniešu lidmašīnas nometušas bumbas, taču ziņas par postījumiem vai cietušajiem pagaidām nav saņemtas.

Pēc incidenta patraucēta arī civilā gaisa satiksme - vairākiem reisiem nācies atgriezties atpakaļ, kamēr citi novirzīti pa alternatīviem maršrutiem un turpina lidojumu.

Saspīlējums reģionā, uz kuru pretenzijas ir gan Indijai, gan Pakistānai, katrai no valstīm kontrolējot atsevišķas Kašmīras daļas, saasinājies pēc tam, kad kaujinieku uzbrukumā 14. februārī tika noslepkavoti 40 Indijas karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits