Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Saūda Arābijas džudistei atļauj valkāt hidžābu olimpisko spēļu cīņu laikā

Saūda Arābijas džudiste Vojdana Šaharkani oficiāli saņēmusi atļauju valkāt tradicionālo musulmaņu lakatu - hidžābu - cīņu laikā Londonas olimpiskajās spēlēs, otrdien apstiprināja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Starp Saūda Arābijas Olimpisko komiteju (SNOC) un Starptautisko Džudo federāciju (IJF) vairākas dienas ilgas pārrunas, kas tika uzsāktas pēc tam, kas Saūda Arābija paziņoja, ka Šaharkani uz starta nedrīkst iziet bez hidžāba, savukārt IJF apgalvoja, ka šādi noteikumi neatbilst džudo principiem un apdraud sportistes veselību.

Atbildot uz IJF aizrādījumiem, Saūda Arābija draudēja, ka atsauks 18 gadus vecās sportistes dalību no olimpiskajām sacensībām, ja viņai liks sacensties ar atsegtu galvu.

Iepriekš SOK komunikācijas direktors Marks Edamss uzsvēra, ka IJF un Saūda Arābijas delegācija veic pārrunas, lai nonāktu pie savstarpēji apmierinoša lēmuma. "Mēs varam apstiprināt, ka IJF un Saūda Arābija ir panākuši vienošanos, kuras rezultātā Šaharkani atļauts startēt ar hidžābu," otrdien norādīja SOK pārstāvis.

Pirmā cīņa Londonas olimpiskajās spēlēs Šaherkani paredzēta 3.augustā, kad pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar Melisu Mohiku no Puertoriko, kura pasaules rangā šobrīd ieņem 13.vietu.

Šaherkani džudo treniņus uzsākusi vien pirms diviem gadiem, turklāt vēl nav ieguvusi melno jostu, kas raisa bažas par sportistes gatavību šāda mēroga sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits