Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Seksa skandālā ierautais norvēģu politiķis: No prostitūtas Rīgā pirku tikai masāžas pakalpojumus

Seksa skandālā ierautais norvēģu politiķis, kā arī viņam pakalpojumus Rīgā sniegusī prostitūta mainījuši savas versijas par liktenīgās nakts notikumiem, apgalvojot, ka seksuālu kontaktu viņu starpā nav bijis, vēsta norvēģu mediji.

Kā jau ziņots, Norvēģijas labējo populistu Progresa partijas deputāts Bords Hoksruds iekļuvis pamatīgā skandālā, jo valsts nacionālā televīzija nofilmējusi, kā viņš, viesojoties Rīgā, pircis prostitūtas pakalpojumus.

Hoksruds kopā ar partijas jauniešu kustības pārstāvjiem pagājušā nedēļā no 14.-18.septembrim viesojās Rīgā.

Norvēģijas sabiedriskā televīzija "TV2" pagājušajā nedēļā demonstrēja videomateriālu, kurā redzams, kā Hoksruds Rīgā apmeklē kādu bordeli.

Ierakstā redzams, kā politiķis ap pusnakti ar taksometru piebrauc pie kāda Rīgas bordeļa, ieiet tajā un pēc aptuveni pusstundas iznāk no tā ar kādu sievieti. Pāris iesēdās taksometrā un tur pavadīja kādu laiku.

"TV2" žurnālisti nākamajā vakarā attiecīgo bordeli filmēja ar slepeno kameru. Bordelī viņi atraduši astoņas pieticīgi ģērbtas meitenes, no kurām viena apstiprināja, ka Hoksruds bijis viņas klients.

Meitene sacīja, ka norvēģu politiķis par pakalpojumu viņai samaksāja 150 latus, kas pārsniedz parasto naudas summu par šādiem pakalpojumiem.

Jautāta, kāda veida pakalpojumus Hoksruds pircis, meitene atbildējusi: "Jā, protams, mums bija sekss". Savukārt vēlāk Nikola tomēr noliedza, ka viņai ar politiķi bijis sekss.

Kad žurnālisti politiķi iepazīstināja ar safilmētajiem materiāliem, Hoksruds atzina, ka pircis prostitūtas pakalpojumus, taču apgalvoja, ka viņam ar meiteni nav bijis dzimumakta.

Pēc skandāla nākšanas gaismā, Hoksrudam piemērots naudas sods 25 000 Norvēģijas kronu (2253 latu) apjomā par prostitūtas pakalpojumu pirkšanu ārvalstīs.

Norvēģijā 2008.gadā stājās spēkā likums, kas paredz kriminālatbildību par seksuālo pakalpojumu pirkšanu. Likums attiecas gan uz pakalpojumu pirkšanu Norvēģijā, gan arī uz Norvēģijas iedzīvotājiem ārzemēs.

Skandāla dēļ Hoksruds paziņojis, ka atkāpjas no visiem saviem politiskajiem amatiem.

Taču tagad politiķis apgalvo, ka viņam ar latviešu prostitūtu Nikolu nav bijis dzimumakta, bet gan sieviete viņam sniegusi masāžas pakalpojumus.

Hoksruds izteicies, ka telekanālam "TV2" prostitūtas seksuālo pakalpojumu pirkšanā viņš atzinies tikai tāpēc, ka viņam sejā iegrūsta kamera.

Tikmēr Progresa partijas vadītāja vietnieks Pērs Sannbergs apsūdzēja žurnālistus par partijas locekļu izsekošanu.

Viņš uzstāja, ka Progresa partija nav sliktāka par pārējiem politiskajiem spēkiem, bet šāds iespaids radies no tā, ka "mediji mūs vajā. Tas ir acīmredzami, ja "TV2" gandrīz vai nolīgst privātdetektīvu, lai vajātu partijas locekli brīvdienās".

Progresa partija aizvadītajos gados bijusi iesaistīta vairākos divdomīgos skandālos.

Pagājušā gadā tika aizturēts partijas kandidāts Stavangeres mēra amatam Trunns Birkedāls saistībā ar aizdomām, ka viņš savā dušā slepeni nofilmējis trīspadsmit puikas. Viņam arī izvirzītas apsūdzības par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgo.

2001.gadā partija bija ierauta vēl vienā skandālā, kad Ūsas pilsētas mērs Terje Sēvīknēss atzina, ka partijas kongresa laikā stājies dzimumsakaros ar 16 gadus vecu meiteni, kas tobrīd bija alkohola reibumā. Neskatoties uz skandālu, Sēvīknēss vēl joprojām atrodas Ūsas mēra amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits