Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Seula: Ziemeļkoreja gatava runāt par atteikšanos no kodolarsenāla

Pēc Dienvidkorejas delegācijas vizītes Phenjanā tapis zināms, ka aprīlī pirmo reizi vairāk nekā desmit gadu laikā tiksies abu Koreju vadītāji. Iepriekšējo reizi samitā klātienē tikšanās starp Dienvidkorejas prezidentu un toreizējo Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Iru notika 2007. gadā, vēsta CNN. Tāpat delegācija no Phenjanas pārveda ziņas par to, ka Ziemeļkoreja solījusi apturēt savus kodolizmēģinājumus sarunu laikā un pat esot gatava atteikties no kodolarsenāla.

Dienvidkorejas delegācijas pārstāvis Čuns Eu Jons informēja, ka Phenjana esot izteikusi gatavību iesaistīties atklātā dialogā ar ASV, lai diskutētu par attiecību normalizēšanu un Ziemeļkorejas kodolprogrammas jautājumiem.

"Ziemeļkoreja norādīja, ka tai nebūtu iemesla uzturēt kodolbruņojumu, ja tiktu atrisināta situācija ar militārajiem draudiem Ziemeļkorejai un tiktu garantēta valsts drošība," Phenjanā notikušo sarunu rezultātu izklāstījis Čuns.

Ja Seulas pārstāvji Phenjanas teikto interpretē precīzi, tad tas ir visai negaidīts paziņojums no izolētās valsts, kas vēl nesen draudēja "noslaucīt Savienotās Valstis no zemes virsas" ar kodolieročiem.

Tikšanās aprīlī notiks demilitarizētās zonas Dienvidkorejas pusē, un Seula arī atvēršot tiešo sakaru līniju, lai abu valstu līderi varētu sazināties bez starpniekiem.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

nure
n
Visi laiziijaas ap pelmeni, bet tad atnaaca Tramps un iespeera...
Onslow
O
Hrušķovs arī savulaik solīja ASV sabumbot,tagad Pūķins kā mērkakis ar granātu draud visai pasaulei - vai ta Kims būtu apjēdzis,ka ātomkarā uzvarētāju nebūs...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits