Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +27 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Skandalozs amerikāņu mācītājs kārtējo reizi dedzina Korāna eksemplārus

Mācītājs no ASV Floridas štata Terijs Džonss, kurš iemantojis skandalozu slavu savu pret islāmu vērsto darbību dēļ, 28. aprīlī sadedzinājis vairākus Korāna eksemplārus, vēsta laikraksts The Gainesvill Sun.

Šādi T. Džonss protestēja pret Irānas varas iestādēm, kas piespriedušas nāvessodu kristiešu garīdzniekam Jusefam Nadarhani (Youcef Nadarkhani). Korāna dedzināšana notika blakus T. Džonsa vadītajai baznīcai Geinsvilā. Kā atzīmē aģentūra AFP, dedzināt grāmatas T. Džonsam palīdzējis vēl viens mācītājs, kura vārds netiek minēts. Geinsvilas ugunsdzēsības dienests tikmēr baznīcai piespriedis naudas sodu par pilsētas noteikto ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu.

Jusefs Nadarhani tika apcietināts 2009. gadā, bet 2010. gada 22. septembrī Irānas tiesa piesprieda viņam nāvessodu. Garīdznieks apsūdzēts, ka atteicies no islāma un pārgājis kristietībā. Pirmoreiz dedzināt Korānu gadījumā, ja Irānas varas iestādes līdz 28. aprīlim neatbrīvos J. Nadarhani, T. Džonss apsolīja radio uzrunas laikā šī gada 9. februārī.

Pēc The Gainesvill Sun rīcībā esošās informācijas, Savienoto Valstu amatpersonas vairākkārt ir pieprasījušas mācītājam atteikties no viņa nodomiem. Piemēram, Pentagons paziņoja, ka ar savām darbībām T. Džonss pakļauj papildus riskam amerikāņu kareivjus Afganistānā un citos pasaules rajonos.

Mēģinājumus dedzināt Korānu T. Džonss ir īstenojis arī agrāk. Pirmoreiz par šādu apņemšanos viņš paziņoja 2001. gada 11. septembra terora aktu devītās gadadienas priekšvakarā, savukārt pirmā Korāna dedzināšanas akcija notika 2011. gada martā. Korāna sadedzināšana izsauca asu reakciju musulmaņu pasaulē un drīz pēc tam islāmisti uzbruka ANO misijas Afganistānā ēkai. Uzbrukuma rezultātā gāja bojā 12 cilvēki.

Savukārt 2011. gada aprīlī T. Džonss mēģināja sadedzināt Korāna eksemplārs blakus mošejai vienā no Detroitas piepilsētām. Atbildot uz to tiesa aizliedza viņam nākamos trīs gadus tuvoties mošejām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits