Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Slovēnija referendumā nobalso pret plašāku tiesību piešķiršanu homoseksuāliem pāriem

Slovēnijas tauta svētdien referendumā nobalsojusi pret lielāku tiesību piešķiršanu homoseksuāliem pāriem, tostarp liedzot gejiem un lesbietēm adoptēt savu partneru bērnus.

Referendumā tika lemts par jauno ģimeņu likumu, kuru 2011.gada jūnijā pieņēma iepriekšējais parlamenta sasaukums.

Pēc 99% balsu apkopošanas, rezultāti liecina, ka pret jauno likumu nobalsojuši 54,77 % vēlētāju, par - 44,23%, paziņojusi vēlēšanu komiteja. Vēlētāju aktivitāte sasniegusi aptuveni 29,95%, kas ir mazāk, nekā tika prognozēts iepriekš.

Pirms referenduma veiktās aptaujas liecināja, ka likumu varētu atbalstīt 60% vēlētāju, bet ar piebildi, ka zema vēlētāju aktivitāte varētu nosvērt rezultātu par labu konservatīvajiem spēkiem.

Jaunais ģimeņu likums atļāva homoseksuāliem pāriem reģistrēt savas partnerattiecības un iegūt tādu pašu juridisku statusu kāds ir likumīgai laulībai, tostarp attiecībā uz tādām sfērām kā īpašums un mantošanas kārtība.

Likums arī noteica, ka viendzimuma pāriem ir tiesību adoptēt bērnus, kas ir viena partnera pēcnācējs. Taču konservatīvās organizācijas šo likuma normu vēlējās anulēt, uzsverot, ka homoseksuāļiem nevajadzētu piešķirt adopcijas tiesības.

Likumu apstrīdēja kustība "Pilsoniskā iniciatīva ģimenes un bērnu tiesībām", kuru atbalstīja arī katoļu baznīca, un līdz februārim kustībai bija izdevies savākt 42 000 parakstu, kas nepieciešami nacionālā referenduma izsludināšanai.

Slovēnijas likumi nosaka, ka referendumā noraidīts likumprojekts parlamentā atkārtoti var tikt izvirzīts ne agrāk, kā pēc gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits