Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spānijā par neatkarības referenduma rīkošanu apsūdzētas vēl 30 personas

Spānijas izmeklēšanas tiesnese, kura izmeklē Katalonijas amatpersonu iesaistīšanos Madrides aizliegtā neatkarības referenduma sarīkošanā 2017.gadā, otrdien izvirzījusi apsūdzības 30 aizdomās turamajiem, paverot ceļu vēl vienas prāvas uzsākšanai pret katalāņu separātistiem.

Aizdomās turamās amatpersonas apsūdzētas par neatbilstošu valsts līdzekļu izdošanu, nepakļaušanos varasiestādēm un par uzticības zaudēšanu, teikts Katalonijas Augstākās tiesas izplatītajā paziņojumā.

Aizdomās turamajiem tomēr vēl ir tiesības apstrīdēt izmeklēšanas tiesneses lēmumu.

Starp apsūdzētajiem ir bijušā Katalonijas premjerministra Karlesa Pudždemona kabineta locekļi, kā arī reģionālā televīzijas kanāla TV3 un Katalonijas sabiedriskā radio direktori.

17 amatpersonām, kas apsūdzētas par valsts līdzekļu neatbilstošu izdošanu, noteikta 5,8 miljonus eiro liela drošības nauda, kas pēc tiesneses domām atbilst referenduma sarīkošanai iztērētajai summai.

Šobrīd Madridē jau notiek tiesas prāva pret 12 katalāņu separātistu līderiem, kas saistībā ar par referenduma sarīkošanu cita starpā apsūdzēti arī par dumpi.

Top komentāri

Scorseze
S
Kā demokrātiskā valstī var sodīt cilvēkus kuri izmanto savas demokrātiskās tiesības? Jāsaka gan, ka mūsu "demokrātija" paredz tikai "pareizu" demokrātiju, taču "nepareizu" demokrātiju soda, ir tikai viens jāutājums, kurš nosaka, kura ir pareiza un kura nē?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits