Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sprādzieni un smaga apšaude - dramatisks video sniedz ieskatu El Chapo aizturēšanā

Publiskots video, kurā redzams ļoti ietekmīgā narkobarona Hoakina Gusmana jeb _El Chapo _aizturēšanas reids.

Gusmanu Meksikas varas iestādēm izdevies atkārtoti noķert pēc tam, kad viņš sešus mēnešus bija bēguļojis, dažkārt ar sociālo tīklu starpniecību pat atklāti izaicinot likumsargus - publiskojot foto ar sava luksus dzīvesveida ainām, reizēm pat fotogrāfijām pievienojot atrašanās vietas norādi.

Video uzskatāmi atklāj, cik ļoti Meksikas narkobarons nevēlējās atgriezties aiz restēm. Viņa algotņi divstāvu ēkā bija nocietinājušies un apbruņojušies ar pamatīgu arsenālu - ne tikai triecienšautenēm, bet pat granātmetējiem -, un Meksikas flotes karavīriem nācās iesaistīties intensīvā apšaudē ļoti tuvās distancēs, liekot lietā arī granātas.



Reidā nogalināti pieci Gusmana rokaspuiši, taču ievainots arī viens Meksikas karavīrs - šī aina redzama arī video. Kamēr ievainotais karavīrs guļ zemē, biedrs viņu cenšas nomierināt, bet pārējā vienība turpina uzdevuma izpildi. 

Metodiski pārmeklējot ēku, karavīriem nācās secināt, ka pats Gusmans aizbēdzis. CNN vēsta, ka viņš kārtējo reizi licis lietā savu "Hudini talantu" (atsauce uz labi zināmo iluzionistu un triku meistaru, kas vislabāk pazīstams ar savu māku atsvabināties no dažādām važām un noslēgtām telpām). Proti, Gusmans, līdzīgi kā pirms pusgada, kad veiksmīgi izbēga no stingrākā režīma cietuma, aizmucis caur speciāli sagatavotu eju, kas veda uz kanalizācijas sistēmu zem pilsētas. Karavīri eju, pa kuru aizbēdzis Gusmans, uzgāja tikai pusotru stundu vēlāk, un uzsāka pakaļdzīšanos kanalizācijā.

Gusmans pieļāva kļūdu, izlemjot pamest kanalizācijas sistēmu un ar savu sabiedroto turpināt bēgšanu zagtā automašīnā. Likumsargi bēgošos noziedzniekus pamanīja un veiksmīgi aizturēja. Gusmans pašlaik nogādāts tajā pašā cietumā, kur sodu izcieta līdz bēgšanai pērn vasarā. Pašlaik gan notiek sarunas par to, lai Gusmanu varētu izdot tiesāšanai un ieslodzījuma izciešanai ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits