Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sprādzienos koptu baznīcās Ēģiptē 44 bojāgājušie

Sprādzienos divās kristiešu koptu baznīcās Ēģiptē svētdien gājuši bojā 44 un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēki, paziņojušas Ēģiptes amatpersonas.

Terorakti notikuši, kad baznīcās uz Pūpolsvētdienas dievkalpojumiem bija sapulcējušies daudz cilvēku.

Pirmā eksplozija notika Svētā Jura (koptu valodā Mar Girgis) baznīcā valsts ziemeļu pilsētā Tantā, kas atrodas apmēram 100 kilometru no galvaspilsētas Kairas. Šajā sprādzienā gājuši bojā 27 un ievainoti 78 cilvēki. Sprādziens noticis netālu no altāra, taču netiek ziņots, vai to sarīkojis terorists pašnāvnieks.

Otrā eksplozija nogranda Svētā Marka katedrālē Ēģiptes otrajā lielākajā pilsētā Aleksandrijā. Šajā sprādzienā zaudējuši dzīvību 17 cilvēki, tostarp četri policisti, un ievainoti 40 cilvēki. Pēc amatpersonu teiktā, uzspridzinājies terorists pašnāvnieks, kad policists viņu apturējis pie baznīcas ieejas.

Par abiem sprādzieniem uzņēmies atbildību islāmistu ekstrēmistu grupējums Islāma valsts, vēstīja šī grupējuma propagandas struktūra Aamaq.

Svētdien notikušos uzbrukumus koptu baznīcām Ēģiptē nosodījusi ANO Drošības padome, paziņojumā tos nodēvējot par gļēvulīgiem.

Kopti ir apmēram 10% no Ēģiptes 90 miljoniem iedzīvotāju. 30 gadus ilgās prezidenta Hosnī Mubaraka valdīšanas laikā kopti tika vajāti un diskriminēti. Pēdējo gadu laikā desmitiem koptu kristiešu gājuši bojā reliģiska rakstura sadursmēs un uzbrukumos visā Ēģiptē.

Kopti lielākoties atbalstīja prezidenta islāmista Mohammeda Mursi gāšanu, ko 2013.gadā veica armija tagadējā prezidenta Abdelfatāha al Sisi vadībā.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju par bojāgājušajiem un ANO Drošības padomes paziņojumu

Top komentāri

nu nu
n
dienas žurnālisti aizmirsa pierakstīt, ka tam nav nekāda sakara ar islāmu.
maksis
m
Viņķelei vai kādam citam šņukstētājam no viņas Eiropas nodevēju partijas vajadzētu paskaidrot, kāpēc eiropiešiem azotē jāauklē čūskas musulmaņi, kamēr viņi savās valstīs realizē genocīdu pret kristiešiem.
Elftrollis
E
Tas kas noteikt tagad nav nekāda sakara ar islāmu, bet gan ar Eiropas pagrimumu un vājumu! Vai drīzāk - demokrātijas citadeles ASV norietu, kas savu uzplaukumu piedzīvoja, kad atteicās maksāt izpirkumus par sagūstītajiem jūrniekiem un tā vietā pieteica kaŗu pirātus atbalstošajām Āfrikas musulmaņu valstīm. #vakarzviedrijā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits