Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Stipendiju izmaksu kavēšanās dēļ Īrijas studentiem izsniedz pārtikas pakas

Stipendiju izmaksu kavēšanās dēļ daudzās Īrijas augstskolās studentiem izsniegtas pārtikas pakas, bet citās izveidotas bezmaksas zupas virtuves, vēsta Īrijas mediji.

Īrijas Studentu savienība (USI) paziņojusi, ka daudzi studenti jau četrus mēnešus gaida stipendiju un tādēļ izjūt nopietnas finansiālas grūtības. Stipendijas nav saņēmuši vairāk kā 5500 studentu jeb 28% no tiem, kuru pieteikumi tikuši izskatīti un kuriem pienākas stipendijas, vēsta Baltic Ireland.

Par šo situāciju kritiku izpelnījusies Dublinas pilsētas Profesionālās izglītības komiteja (VEC), kura administrē jauno stipendiju sistēmu.

USI prezidents Džons Lodžs norādīja, ka daudzi studenti ir nonākuši krīzes situācijā. "Ziemassvētku brīvdienu laikā daudzi risināja izmisīgas sarunas ar saviem mājokļu saimniekiem, lūdzot neizlikt no mājokļiem. Studentu savienība visā valstī ir izveidojusi pārtikas pakas. Šāda situācija ir koledžās visā valstī. Tā ir absolūta krīze. Es nedomāju, ka ministrs pilnībā atzīst, cik dziļa tā ir cilvēkiem, kuri četrus mēnešus ir bez maksājumiem," norādīja Lodžs.

Izglītības ministra preses sekretāre tikmēr pauda bažas par finanšu grūtībās nonākušajiem studentiem. Viņa atteicās komentēt ziņas, ka USI palīdz studentiem ar pārtikas pakām, bet ieteica vērsties pēc palīdzības studentu atbalsta fondā, kurš darbojas Augstākās izglītības pārvaldē. Pērn palīdzību no fonda saņēma 11 000 studentu.

Izglītības ministrs Rvairi Kvins jau novembrī atzina, ka daļa studentu stipendijas nesaņems agrāk kā 2013.gada janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits