Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Šveicē rosina ieviest obligāto dienestu arī ārzemniekiem un sievietēm

Šveicē dzīvojošie ārzemnieki nākotnē varētu nebūt pasargāti no mītnes valsts obligātā civildienesta. Biznesa vidē atbalstīto ideju ģenerators domnīca Avenir Suisse uzsvērusi, ka obligātais civildienests ārzemniekiem «palīdzētu labāk integrēties», turklāt aicinājusi militārajā dienestā pārtraukt dzimumu diskrimināciju un iesaukt arī sievietes, vēstīja The Local.

«Ārzemniekiem patlaban ir priekšrocības darba tirgū, jo viņiem nav jāpilda militārais dienests,» uzsvēruši priekšlikuma autori, piebilstot, ka «pašsaprotamu iemeslu dēļ» imigranti tiktu norīkoti tikai civilajā, nevis militārajā dienestā.

Vienlaikus analītiķi rosina noteikt obligāto militāro dienestu arī sievietēm. «Jau kādu laiku sievietes kāpj arvien augstāk biznesā, zinātnē, sabiedrībā, kultūrā un politikā,» Avenir Suisse citēja Šveices laikraksts Blick. Analītiķi prognozē, ka šīs tendences kļūs arvien izteiktākas, tāpēc nākotnē nav iedomājams, ka varētu atstāt obligāto militāro dienestu kā prasību tikai vīriešiem.

Eksperti norādījuši uz priekšrocībām, ko karaklausība sniegtu sievietēm. Tas ļautu dubultot iesaukto skaitu, turklāt varētu samazināt arī karadienestā obligāto nokalpojamo laiku. Šveicē noteiktais militārā dienesta ilgums ir 260 dienu.

Pretrunīgi vērtētie priekšlikumi, kuru mērķis esot stiprināt valsts militāro dienestu, lai Šveice nezaudētu savu «unikālo un identitāti veidojošo iezīmi», nākuši klajā laikā, kad valstī arvien aktīvāk izskan aicinājumi atcelt obligāto militāro dienestu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits