Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tadžikistānas prezidents valsts medijos turpmāk piesakāms ar 12 vārdus garu titulu

Stājies spēkā likums, saskaņā ar kuru autoritārais Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons valsts medijos piesakāms ar slavinošu titulu, kas sastāv no vairāk nekā desmit vārdiem un kura parādīšana TV ekrānā slīdošajā lentē aizņem pat 15 sekundes.

Valsts medijos strādājošajiem prezidents turpmāk jāpiesaka ar titulu "Miera un nacionālās vienotības pamatlicējs, nācijas līderis, Tadžikistānas republikas prezidents, viņa ekselence Emomali Rahmons".

Jāatgādina, ka šajā Centrālāzijas valstī pērnā gada maijā referendumā vēlētāji atbalstīja konstitūcijas grozījumus, kas ļauj Rahmonam ieņemt valsts galvas amatu neierobežotu pilnvaru termiņu skaitu.

Pateicoties prezidenta amata kandidātu minimālā vecuma samazināšanai no 35 uz 30 gadiem, prezidenta varas nodošana Rahmona dēlam Rustamam, kuram šobrīd ir 28 gadi, var notikt agrāk.

Termiņu skaita ierobežojumu atcelšana gan attieksies vienīgi uz 63 gadus veco Rahmonu, ņemot vērā "nācijas līdera" statusu, ko viņam pērn piešķīra parlaments.

Top komentāri

M
M
Psihes patoloģija visā krāšņumā. Mums derētu ne tikai ar savaldīgu interesi un pārākuma apziņu uz šitiem paskatīties, bet arī padomāt, vai mums kaut ko tādu vajag un ko darīt, lai to nepieļautu.
vecis
v
galīgi duraks - kā tad ,kad izbļaus sapulcē ""haiļ""tad vēl 13X
Ventspils muļļ
V
un cik lembem sanāk? 1.smagajos noziegumos apsūdzētais 2 .ar trijzvaigžņu medāli apbalvotais 3. bez paraksta tiesībām . 4. Ventspils mēris 5. zēzēesesiešu patrons , lembe. nav tik švaks , 5 tituļi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits