Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Taivānas neatkarības aktīvisti iesaistās sadursmēs ar policiju

Protestējot pret Taivānas un Ķīnas starpā noslēgto līgumu par sadarbību pakalpojumu jomā, desmitiem Taivānas neatkarības aktīvistu Taibei iesaistījušies sadursmēs ar policiju. Protestētāji centās pārraut policijas kordonu ap parlamenta ēku un pārrāpties pāri barjerām, bet tika atspiesti atpakaļ.

Divi demonstranti tika ievainoti, tostarp kāda aptuveni 70 gadus veca sieviete, kura pakrita un tika nogādāta slimnīcā, ziņo aktīvisti. "Līgums radīs milzīgu negatīvu ietekmi uz Taivānas ekonomiku, un galu galā daudzi cilvēki zaudēs darbu, bet maz cilvēku to saprot," aģentūrai AFP norādīja viens no aktīvistu līderiem.

Jūnijā parakstītais līgums paredz, ka Ķīna atvērs Taivānas uzņēmumiem 80 no saviem pakalpojumu sektoriem, savukārt Taivāna atļaus ieplūst Ķīnas investīcijām 64 pakalpojumu sektoros. Līgums noslēgts, turpinot procesus, ko aizsāka 2010.gadā panāktā Bāzes vienošanās par ekonomisko sadarbību.

Taivānas Ķīnai draudzīgi noskaņotā valdība uzskata, ka līgums palīdzēs attīstīt Taivānas ekonomiku, savukārt opozīcijā esošā Demokrātiski progresīvā partija (DPP) ir noskaņota pret šo līgumu, uzskatot, ka tas kaitēs Taivānas mazākajām pakalpojumu kompānijām. Taivānas likumdevēji otrdien apsprieduši līgumu, bet balsojums par tā ratifikāciju nav gaidāms ātrāk kā septembrī.

Attiecības Ķīnas un Taivānas starpā ir uzlabojušās kopš 2008.gadā, kad par prezidentu kļuva Pekinai draudzīgās Gomindana partijas pārstāvis Ma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits