Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Taizemē pārtver valsts vēsturē lielāko metamfetamīna kravu

Taizemes varas iestādes otrdien pārtvērušas valsts vēsturē lielāko metamfetamīna kravu - kopumā 788 kilogramus nelegālās narkotiskās vielas, vēsta CNN. Tāpat šīs operācijas ietvaros konfiscēti vēl ap 10 miljoniem amfetamīna tablešu.

Policija vērienīgos narkotiku apkarošanas reidos Taizemē dažādas aizliegtās vielas izņēmusi jau kopš marta beigām, bet otrdien, 3. aprīlī, uzietās kravas ir apjomos iespaidīgākās. Likumsargi lēš, ka aiz šīs kontrabandas stāv kriminālais grupējums 14K, un otrdien konfiscēto narkotiku kopējā vērtība melnajā tirgū ir aptuveni 45 miljoni eiro.

Reidu ietvaros aizturētas arī 11 personas.

Pēdējos gados Taizemes Narkotiku apkarošanas biroja konfiscēto aizliegto vielu skaits krietni pieaudzis - no 630 kilogramiem 2016. gadā līdz pat 4,1 tonnai 2017. gadā. Tiesa, par spīti vērienīgajām policijas operācijām un konfiscētajām kravām, narkotiku kontrabandas plūsma caur šo reģionu, visticamāk, būtiski nemazināsies. 

"Mēs tam neredzam galu. Visām reģiona valstīm cieši jāsadarbojas, lai apturētu narkotiku plūsmu, pretējā gadījumā vienkārši pieredzēsim epizodiskas konfiskācijas, bet pieprasījums pēc metamfetamīna un tā ražošanas apjoms turpinās pieaugt," CNN izteicās ANO Narkotiku un noziedzības apkarošanas biroja Dienvidāzijas reģiona pārstāvis Džeremijs Daglass. Viņš norādījis, ka šobrīd likumsargu rīcība vairāk ir reakcija uz noziedzīgās pasaules darbībām, nevis proaktīva rīcība, lai problēmu risinātu un "izķertu organizētā narkobiznesa lielās zivis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits