Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tetra Pak mantinieks vairākas dienas atradies mājā ar sievas līķi

Iepakojumu ražotāja Tetra Pak īpašumu mantiniekam Hansam Kristianam Rausingam izvirzītas apsūdzības par neziņošanu par sievas nāvi, neļaujot veikt likumā noteiktas un piedienīgas bēres, pavēstīja policija.

48 gadus vecās ASV dzimušās Evas Rausingas līķi 9.jūlijā atrada policija, pārmeklējot pāra 70 miljonu mārciņu vērto luksusa īpašumu Londonā. Policija sākotnēji nedēļas nogalē aizturēja viņas 49 gadus veco vīru aizdomās, ka viņš pie stūres sēdies reibumā. Atklājot Rausinga automašīnā nelielu daudzumu narkotiku, tika veikta kratīšana viņu īpašumā.

Kratīšanas laikā piecstāvu luksusa īpašumā vienā no guļamistabām atrasts Evas Rausingas līķis. Kā ziņo britu mediji, sieviete mirusi vairākas dienas pirms viņas līķa atrašanas. Sākotnējā tiesu medicīnas ekspertu novērtējumā viņas nāves iemeslu nav izdevies noskaidrot.

Skotlendjarda pārstāvis pavēstīja, ka aizturētais vīrietis no policijas iecirkņa nogādāts medicīnas iestādē, kur viņš atrodas joprojām.

Hanss Kristians Rausings mantos miljardiem dolāru vērto iepakojumu ražotāju Tetra Pak. Rausingu ģimene laikraksta Sunday Times veidotajā Lielbritānijas bagātnieku sarakstā ieņem 12. vietu. Ģimenes īpašumu vērtība sasniedz 4,3 miljardus sterliņu mārciņu. Rausingu ģimenes galva uz Lielbritāniju pārcēlās astoņdesmitajos gados, lai izvairītos no Zviedrijas augstajiem nodokļiem. 86 gadus vecais Hanss Rausings ar sievu Maritu dzīvo lauku īpašumā Saseksā.

Eva un Hanss Kristians Rausingi bija aktīvi filantropi un dzīvoja grezni, lielāko daļu laika pavadot savā 11 guļamistabu īpašumā Barbadosā, kur viņi pirms desmit gadiem atvēra narkomānu rehabilitācijas centru. Pāris deviņdesmito gadu sākumā iepazinās kādā ASV narkomānu rehabilitācijas klīnikā, un viņiem abiem gadiem ilgi bijušas problēmas ar narkotiku lietošanu.

2008.gadā Eva Rausinga tika aizturēta par mēģinājumu ienest kreka kokaīnu un heroīnu kādā pasākumā ASV vēstniecībā Londonā. Toreiz policisti viņas automašīnā atrada ievērojamus narkotiku krājumus. Rausinga tomēr izvairījās no soda, saņemot vien policijas brīdinājumu.

Eva ir dzimusi ASV turīgā ģimenē. Viņas tēvs Toms Kemenijs ir viena no kompānijas Pepsi vadošajām amatpersonām. Rausingu pārim ir četri pusaudžu vecuma bērni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits