Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 14. jūnijs
Saiva, Santis, Sentis, Tija, Saivis

Tiesa atstāj spēkā Štrausam-Kānam izvirzītās apsūdzības par dalību organizētās noziedzības tīklā

Francijas tiesa trešdien nolēmusi neatcelt bijušajam Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoram Dominikam Štrausam-Kānam izvirzītās apsūdzības par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus. Štrausa-Kāna advokāti jau paziņojuši, ka tiesas lēmumu pārsūdzēs.

Jau vēstīts, ka martā Lilles prokuratūra izvirzīja Štrausam-Kānam apsūdzības par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus Francijā, ASV un citviet pasaulē. Francijas prokuratūra uzskatīja, ka apsūdzības ir pamatotas, savukārt Štrausa-Kāna advokāti iesniedza lūgumu apturēt izmeklēšanu šajā lietā.

Līdz ar Štrausu-Kānu apsūdzības šajā lietā izvirzītas arī policijas komisāram Žanam Kristofam Lagardam un viesnīcas Carlton Hotel bijušajam sabiedrisko attiecību vadītājam Renē Košferam. Lagarda un Košfera advokāti turas pie viedokļa, ka viņu klienti ir kļuvuši par upuriem politiskajās raganu medībās, kas uzsāktas pret Štrausu-Kānu.

Štrausa-Kāna karjera sabruka pagājušajā gadā, kad viņš tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā. Lai gan šīs apsūdzības galu galā tika atceltas, pār Štrausu-Kānu nobira virkne citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem. Tostarp skandālā iesaistītā istabene Nafisata Dialo iesniedza Ņujorkas tiesā civilprasību pret Štrausu-Kānu, vēloties piedzīt kompensāciju. Šī lieta tika atrisināta pagājušajā nedēļā, panākot mierizlīgumu.

Štrausa-Kāna advokāti ir nolieguši medijos izskanējušās ziņas, ka istabenei tiks izmaksāti vairāki miljoni dolāru, taču eksperti norāda, ka šādās lietās ievērojamas kompensācijas ir norma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits