Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Tiesa par gadu samazina Hodorkovskim piespriesto cietumsodu

Maskavas pilsētas tiesa bijušajam naftas lielfirmas Jukos vadītājam Mihailam Hodorkovskim un viņa darījumu partnerim Platonam Ļebedevam otrdien par gadu samazinājusi otrajā krimināllietā piespriesto cietumsodu, vēsta ziņu aģentūra RIA-Novosti.

Atbilstoši apstiprinātajam spriedumam notiesātie varēs iznākt brīvībā 2016.gadā, nevis 2017.gadā, kā tas būtu bijis, ja sods netiktu samazināts.

Arī uzņēmēju it kā nolaupītās naftas un legalizēto līdzekļu apjoms jaunajā spriedumā kļuvis mazāks. Šādas izmaiņas bija lūgusi apsūdzības puse, kas tomēr neuzskatīja, ka ir pamats sprieduma mazināšanai.

Notiesāto aizstāvji, kas sākotnējo spriedumu bija pārsūdzējuši, uzstāja, lai spriedums tiktu atcelts un notiesātie uzņēmēji attaisnoti otrajā krimināllietā izvirzītajās apsūdzībās.

Turklāt Maskavas tiesa atzina, ka lietas epizode, kas ir saistīta ar apsūdzībām par atvērtās akciju sabiedrības Austrumu naftas kompānija akciju zādzību, izbeigta likumīgi.

Pēc sprieduma pasludināšanas Hodorkovska un Ļebedeva atbalstītāji tiesas zālē sauca "Kauns!", vēsta ziņu aģentūra Interfax.

30.decembrī Maskavas Hamovņiku rajona tiesa Hodorkovski un Ļebedevu atzina par vainīgiem vairāk nekā 200 miljonu tonnu naftas zādzībā un no tās pārdošanas iegūto naudas līdzekļu atmazgāšanā. Viņiem tika piespriests 13,5 gadu cietumsods.

Tiesas sēdē otrdien Hodorkovskis kritizēja "absurdo spriedumu", apvainoja tā autoru un pieprasīja Hamovņiku tiesas lēmuma atcelšanu.

"Apsūdzības visas sešu gadu laikā iegūtās naftas nolaupīšanā ir acīmredzami marasmātiskas, jo visa nafta tika nodota valsts uzņēmumam. Tā nepazuda - nedz faktiski, nedz spriežot pēc dokumentiem," skaidroja Hodorkovskis.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmums Jukos un tā akcionāri no naftas pārdošanas guva peļņu, turpretim, ja būtu notikusi laupīšana, nekas tāds nebūtu iespējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits