Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Tirgotāji: Ēģiptē ierobežota dzelteno vestu tirdzniecība

Ēģiptes varasiestādes neoficiāli ierobežojušas atstarojošo dzelteno vestu tirdzniecību, acīmredzot baidoties no Francijas iedvesmotu protestu izcelšanās, ziņu aģentūrai AFP otrdien atklāja tirgotāji Kairā.

Janvārī Ēģiptē tiks atzīmēta 2011. gada "arābu pavasara" revolūcijas astotā gadadiena. Revolūcijā tika gāzts autoritārais prezidents Hosni Mubaraks.

"Pirms apmēram nedēļas mēs saņēmām norādījumus no policijas pārdot dzeltenās vestes tikai uzņēmumiem un nepārdot privātpersonām," AFP sacīja viens no tirgotājiem, kurš importē šīs vestes.

Viņš sacīja, ka ceļā ir divi dzelteno vestu pasūtījumi un tiem vajadzētu pienākt bez traucējumiem. Rīkojums apturēt importu nav saņemts, viņš piebilda.

Protesti Francijā sākās pirms aptuveni četrām nedēļām kā reakcija uz plānoto degvielas nodokļa paaugstināšanu, bet ātri pārauga plašākā kustībā pret prezidenta Emanuela Makrona politiku. Protestētāji valkā atstarojošās dzeltenās vestes, no kā arī aizgūts šīs protestu kustības nosaukums.

Vismaz septiņi dzelteno vestu tirgotāji Kairas centrā apstiprināja AFP, ka policija aizliegusi pārdot vestes.

"Ieradās nacionālās drošības amatpersonas un prasīja, lai mēs nepārdodam tās privātpersonām, jo viņi baidās, ka protesti Francijā varētu sasniegt mūs," sacīja viens no tirgotājiem.

"Vestu pārdošana kļuvusi vēl bīstamāka nekā narkotiku pārdošana," norādīja cits tirgotājs, kurš gan piekrita paslepus vienu vesti pārdot.

Savukārt kāds cits tirgotājs noliedza, ka viņam būtu dzeltenās vestes, un sacīja, ka to pārdošana ir aizliegta. Jautāts par aizlieguma iemesliem, viņš ieteica vērsties policijā vai paprasīt prezidentam.

Visi intervētie tirgotāji vēlējās palikt anonīmi.

Ēģiptes Iekšlietu ministrija komentāru AFP vēl nav sniegusi.

Ēģiptē iespējas protestēt tika ievērojami ierobežotas 2013. gadā, kad armijas apvērsumā tika gāzts pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Mohameds Mursi.

Ēģiptes prezidents Abdelfatahs as Sisi, kurš šogad tika pārvēlēts amatā uz otro pilnvaru termiņu, ir vairākkārt kritizējis tā dēvēto arābu pavasari, kas ietekmēja notikumus arī citās valstīs, tostarp Jemenā un Sīrijā.

Sisi valdība ir īstenojusi bargus taupības pasākumus un izraisījusi cenu kāpumu, cerībā atdzīvināt valsts ekonomiku.

Top komentāri

TrollisJT
T
Dzelteno krāsu arī vajag aizliegt. Vajag aizliegt .
pasaulīt
p
gatavojies staigāt "Ādama kostīmā" ! ,,,,,,,,,,,,, Varturi piekrāvuši pamperus !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits