Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Tonijs Blērs gribētu atgriezties politikā

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs piektdien publicētā intervijā devis mājienu, ka gribētu atgriezties politikā.63 gadus vecais ekspremjers žurnālam Esquire šādi izteicies neilgi pēc tam, kad bija paziņojis par sava strīdīgus vērtējumus izsaukušā ienesīgā valdību konsultēšanas biznesa apturēšanu.Tiesa gan, Blērs Lielbritānijā ir ārkārtīgi nepopulārs, jo viņš valsti ievilka 2003.gada Irākas karā.Tas, kāda būs viņa loma nākotnē, ir "atvērts jautājums", Blērs sacīja Esquire.
"Es nezinu, vai tur man ir loma... Tam, ko es šobrīd gribu teikt par savu nostāju, ir zināmi ierobežojumi," viņš atzina.
"Viss, ko es varu pateikt, ir, kur politika atrodas šobrīd. Vai es par to esmu satraukts? Jā, es esmu. Vai mani tas ļoti motivē? Jā. Kur es no šejienes eju tālāk? Ko tieši es daru? Tas ir atvērts jautājums."

Būdams Leiboristu partijas līderis, Blērs kopš 1997.gada, īstenojot centrisku politiku, uzvarēja trīs parlamenta vēlēšanās pēc kārtas.

Kopš tā laika partija dedzīgā Irākas kara un Blēra pretinieka Džeremija Korbina vadībā izdarījusi strauju pagriezienu pa kreisi.

Blērs atzina, ka ir bijusi "milzīga reakcija" pret viņa zīmola politiku, tomēr uzsvēra, ka centristiem ir jācīnās pretī.

"Es uzskatu, ir pāragri teikt, ka centrs ir sakauts," viņš norādīja. "Mums ir jārīkojas atbilstoši šim izaicinājumam."
Blērs sacīja, ka jutis "lielākas bēdas, nožēlu un atvainošanos, nekā jūs to jebkad uzzināsiet vai spēsiet noticēt," kad pērn lorda Džona Čilkota ziņojumā tika konstatēts, ka iebrukums Irākā bija balstīts kļūmīgās liecībās un aplami īstenots.

Pētījumu centrs YouGov noskaidrojis, ka Blēra reitings sabiedrības uztverē šobrīd ir -63. Cilvēki, kas pret ekspremjeru izturas ar antipātijām, viņu uzskata par "pašlabuma meklētāju" un "naudas rausēju".

Pagājušajā mēnesī Blērs paziņoja, ka apturēs savas konsultāciju firmas Tony Blair Associates darbību, kas cita starpā sadarbojusies ar Kazahstānu un tās autoritāro līderi Nursultanu Nazarbajevu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits