Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Traģiski notikumi Kolumbijā - zemes nogruvumos vismaz 254 upuri, vēl simtiem ievainoti

Kolumbijā Putumajo provincē pēc pēdējām lietavām no krastiem izgājušas upes, nesot līdzi dubļu masas, kā arī notikuši pamatīgi zemes un dubļu nogruvumi, vēsta pasaules mediji. Kolumbijas varas struktūras lēš, ka dzīvību zaudējuši vismaz 254 cilvēki, bet vismaz 400 ir guvuši ievainojumus. Tāpat vēl 200 cilvēki oficiāli skaitās pazuduši bez vēsts, ziņo BBC.

Šobrīd Putumajo provincē turpinās vērienīga glābšanas operācija, kurā iesaistīti arī vairāk nekā tūkstotis karavīru un policistu. Tāpat skartajos reģionos strādā Sarkanā Krusta brīvprātīgie, sniedzot atbalstu cietušo tuviniekiem. 

Atbalstu sniedz arī Kolumbijas Gaisa spēki, kas cietušajiem piegādā ūdeni un medikamentus, kā arī nodrošina aprīkojumu cilvēku meklēšanai un glābšanai. Tāpat dažus no smagāk ievainotajiem evakuē uz slimnīcām ar armijas lidaparātiem.

Mokoā upes plūdu ūdeņi līdzi nesa dubļu masas un milzu akmeņus, aprokot pat veselus ciematiņus. Tiek lēsts, ka vienas nakts laikā nolijusi trešdaļa no mēneša normas. Tāpat zināms, ka aizvadītais marts šajā reģionā bija nokrišņiem bagātākais mēnesis Kolumbijā kopš 2011.gada.

Pēc notikušā valsts prezidents Huans Manuels Santoss reģionā izsludinājis ārkārtas stāvokli, kā arī pats ieradies dabas katastrofas skartajās vietās, lai vērotu, kā notiek glābšanas operācija. "Mēs darīsim visu, kas iespējams, lai palīdzētu. Notikušais ir salauzis manu sirdi," paudis prezidents.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits