Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trampa-Kima samitam beidzoties bez vienošanās, biržu indeksi pakļauti spiedienam

Pasaules biržu indeksi ceturtdien bija pakļauti spiedienam, jo ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samits Vjetnamā beidzās bez vienošanās par denuklearizāciju.

Londonas biržas indekss kritās, bet Frankfurtes un Parīzes biržu indeksi noslēdza tirdzniecības sesiju ar nelielu pieaugumu.

Volstrītas indeksi nedaudz saruka pēc datu publicēšanas, ka ASV ekonomikas izaugsme ceturtajā ceturksnī bijusi mazāka nekā trešajā ceturksnī, bet pārspēja analītiķu prognozes.

ASV iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, pieaudzis par 2,6%, tādējādi reģistrēta mazāka izaugsme nekā trešajā ceturksnī, kad IKP bija palielinājies par 3,4%.

IKP pieaugums ceturtajā ceturksnī gan pārspēja analītiķu prognozētos 2,3%.

"Dati, kas mums ir šodien, ir nedaudz labāki, nekā cilvēki būtu domājuši," konstatēja "Tower Bridge Advisors" analītiķe Marisa Oga. "Tirgus reakcija mums parāda, ka visļaunākās bailes nepiepildīsies."

"Globālās akcijas kopumā ir kritušās, jo riska noskaņojumu ietekmēja tas, ka ASV un Ziemeļkorejai neizdevās panākt vienošanos par denuklearizāciju [Korejas] pussalai," sacīja XTB analītiķis Deivids Čītems.

"ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns strupi pārtrauca savu samitu Hanojā, un, darot to, atcēla [kopīga paziņojuma] parakstīšanas ceremoniju, jo abiem līderiem neizdevās panākt taustāmu progresu un vienoties par nosacījumiem."

Naftas cenas pieauga Ņujorkas biržā, bet kritās Londonas biržā.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pieauga, britu mārciņas kurss pret dolāru kritās, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena ceturtdien pieauga par 0,28 dolāriem līdz 57,22 dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kritās par 0,36 dolāriem līdz 66,03 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien kritās par 0,3% līdz 25 916,00 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,3% līdz 2784,49 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,3% līdz 7532,53 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par 0,5% līdz 7074,73 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 pieauga par 0,3% līdz 11 515,64 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,3% līdz 5240,53 punktiem.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien pieauga no 1,1370 līdz 1,1374 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kritās no 1,3309 līdz 1,3263 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 111,00 līdz 111,39 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 85,43 līdz 85,72 pensiem par eiro.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
ko tagad taapeec ka Tramps nevienojaas ar Kimu par konkreetiem datumiem taapeec tagad riskanti pirkt ASV veertspapiirus jo varbuut Kims metiis Trampam ar rakjeti? tak liecieties mieraa, luuk lielisks pieraadiijums ka birzhu indeksi ir pilniigs fufels, biksees miizeeju barinjsh te diktees kam ir veertiiba kam nav.
Manuprāt
M
Tramps dabūja kārtējo kurvīti. Domāju, ka vēl pāris kurvīšu un impīčments garantēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits