Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tunisijas policija izjauc radikālo islāmistu uzbrukumu televīzijai

Tunisijas policija svētdien izjauca radikālo islāmistu uzbrukumu televīzijai, kuras demonstrētu animācijas filmu Persepole (Persepolis) par Irānas islāma revolūciju viņi uzskatīja par islāmu aizskarošu. Televīzijai uzbruka islāmistu novirziens salāfisti, kuru partija Tahrir (Atbrīvošana) nav legalizēta.

Apmēram 200 islāmistu grupa mēģināja piekļūt telekanāla Nessma ēkai, bet policija viņus izklīdināja ar asaru gāzi.

Nessma piektdien demonstrēja Kannu kinofestivālā apbalvoto Francijas un Irānas animācijas filmu Persepole, kurā parādītas ASV atbalstītā Irānas šaha režīma pēdējās dienas un 1979. gada islāma revolūcija jaunas meitenes acīm. Šai filmai pamatā ir itānietes Mardžanes Satrapi autobiogrāfisks romāns.

Telekanāla vadītājs Nebils Karui pastāstīja, ka sociālās saziņas tīklā Facebook pēc šīs filmas demonstrēšanas tika ievietoti aicinājumi nodedzināt Nessma un nogalināt šī telekanāla žurnālistus.

Tunisijas galvenā islāmistu politiskā partija An-Nahda (Atmoda) nosodīja šo uzbrukumu un nosauca to par "izolētu incidentu". "Ja cilvēkiem ir iebildumi pret Nessma, viņiem tie jāizsaka medijos, nevis jālieto vardarbība," sacīja partijas politbiroja pārstāvis Samirs Dilu.   Dilu sacīja, ka nav redzējis šo filmu un tāpēc nevar spriest par to. Uzbrukumu nosodīja arī citas politiskās partijas.

An-Nahda tiek uzskatīta par potenciālu favorīti satversmes sapulces vēlēšanās, kuras notiks 23. oktobrī. Šai sapulcei būs jāizstrādā jauna valsts konstitūcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits