Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tunisijas premjers: džihādisti, kas atgriezīsies valstī, tiks aizturēti un tiesāti

Visi džihādisti, kas atgriezīsies Tunisijā no ārvalstu kaujaslaukiem, tiks aizturēti un tiesāti pēc šīs valsts pretterorisma likuma, ceturtdien paziņoja premjerministrs Jusefs Šaheds.

"Tunisijas valsts nav parakstījusi nekādu vienošanos par teroristu atgriešanos, un valdības nostāja šajā jautājumā ir skaidra: tā neatbalsta atgriešanos no saspīlējuma zonām," Šaheds paziņoja valsts telekanālam Al Wataniya.

"Tie, kas atgriežas, tiks nekavējoties aizturēti, viņiem ierodoties Tunisijas teritorijā, un tiks tiesāti. Un pret viņiem tiks piemērots pretterorisma likums," sacīja premjers, kurš ceturtdienas pēcpusdienā tikās ar valsts prezidentu Bedži Saīdu al Sebsi.

Bažas par džihādistu atgriešanos ir pieaugušas, kopš 24 gadus vecs tunisietis Aniss Amri tika identificēts kā terorists, kurš 19.decembrī ar kravas mašīnu tīši sabrauca cilvēkus Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā. Viņa sarīkotajā teroraktā nogalināti 12 cilvēki, tai skaitā šīs mašīnas šoferis.

Šaheds paziņoja, ka Tunisijai "ir saraksti ar visiem [tunisiešu] teroristiem, kuri atrodas saspīlējuma zonās un kuri bijuši teroristu organizāciju dalībnieki". "Mēs zinām katru no viņiem, un mums ir visi dati par viņiem," teica premjers.

Premjers nāca klajā ar šiem izteikumiem pēc tam, kad ceturtdien nenotika plānota ministru sanāksme, kurā būtu lemts par rīcības plānu šī jautājuma risināšanai.

Tunisijas iekšlietu ministrs Hedi Madždubs pagājušonedēļ paziņoja parlamentam, ka 800 džihādisti jau ir atgriezušies valstī no frontes līnijām, tomēr uzsvēra, ka varas iestādes viņu novēro.

Nedēļas nogalē pie Tunisijas parlamenta ēkas notika protesti pret to, ka džihādistiem tiek atļauts atgriezties valstī. Bažas par to pauduši arī politiķi un viņu partijas, kritizējot varas iestāžu bezdarbību.

Iekšējās drošības spēku nacionālā arodbiedrība ir aicinājusi valdību atņemt tunisiešu džihādistiem Tunisijas pilsonību.

Sebsi decembra sākumā paziņoja, ka Tunisija "veic visus nepieciešamos pasākumus", lai nodrošinātu no Sīrijas un Irākas atgriezušos džihādistu "neitralizēšanu". Atsaucoties uz konstitūciju, viņš tomēr sacīja, ka varas iestādes nevar liegt Tunisijas pilsonim atgriezties savā valstī.

Kopš 2011.gada revolūcijas Tunisijā ir notikuši vairākkārtēji džihādistu uzbrukumi, kuros nogalināti vairāk nekā 100 karavīru un policistu, apmēram 20 civiliedzīvotāju un 59 ārvalstu tūristi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits