Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turkmenistānas prezidenta par iedzīvotāju naudu uzbūvētais zeltītais piemineklis

Turkmenistānas galvaspilsētā Ašhabadā pirmdien atklāts piemineklis pašreizējam prezidentam Gurbanguli Berdimuhamedovam. Apzeltītajā piemineklī valsts galva attēlots sēžam zirgā ar augsti paceltu labo roku.

Skulptūra izvietota uz 15 metrus augsta marmora postamenta, kas atgādina klinti. Monumenta kopējais augstums ir 21 metrs, vēsta aģentūra LETA.

Pieminekļa nosaukums ir Arkadag binasi, kas turkmēņu valodā nozīmē - Aizbildņa monuments.

Turkmenistānas varasiestādes skaidrojušas, ka piemineklis prezidentam uzstādīts, atsaucoties uz "neskaitāmiem pilsoņu lūgumiem".

Finanses šai "dāvanai" nav ņemtas no federālā budžeta, norādījis kāds avots, bet gan no pilsoņu kabatas - daļai pensionāru un invalīdu pensijas maijā bijušas mazākas, jo līdzekļi pārskaitīti pieminekļa būvei. Daudzās iestādēs darbiniekiem pilnībā aizturētas algas.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
kas tas par virsrakstu!?
Arnis
A
Ļoti pareizi, jo Turkmēnijas prezidents to ir pelnījis. Turkmēnijā ir kārtība un tur neļauj kaut kādiem švaļiem spļaut ģīmī ne valstij, ne tās prezidentam. Tas pirmkārt, bet otrkārt tas, ka iedzīvotājiem par daudz ko nemaz nav jāmaksā, kas ir pretēji mūsu "valsts" kārtībai, kur daži sagrābuši savā īpašumā vai valdījumā to, kas piederēja mums visiem un tagad no mums plēš septiņas ādas, ja gribam lietot vai esam spiesti lietot savu iepriekšējo mantu, elektrību, gāzi, vilcienus, autobusus u.t.t. Ja Turkmēnijā vienā momentā būtu nogalināti pie šā notikuma absolūti nevainīgi 60 cilvēki, es domāju, ka jau tās dienas pievakarē vai naktī būtu arestēti vainīgie un pēc kāda mēneša daži no tiem jau likvidēti. Mūsu "valstī" prezidente būtu teikusi - es esmu dziļi sašutusi par tik daudzu cilvēku nogalināšanu. A.Bērziņš gan pateica patiesību, ka ir noslepkavoti daudzi nevainīgi cilvēki, bet ātri būs 2 gadi un ....... , protams, kā vienmēr ..... pļurkš un čiks. Kurš no vadoņiem tad te ir pelnījis, lai viņam celtu pieminekli no gāzbetona vai skaidu betona ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits