Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Tviterī par populārāko "haštegu" kļuvis #SPASIBOPUTINUZAETO

Piektdien tviterī par karstāko tendenci kļuvis "haštegs" jeb tēma, kas rada lielu neizpratni visiem, kas nesaprot krievu valodu - katru minūti tviterī parādās vairāki desmiti jaunu tvītu ar "haštegu" kirilicā #SPASIBOPUTINUZAETO ("Paldies Putinam par to").
"Lai arī bardaks un zagšana - otras Krievijas pasaulē nav, paldies Putinam par to," raksta kāds "Vienotās Krievijas" atbalstītājs "ER_Insider".

Daudzi šādā veidā vienkārši apsveic Krievijas premjerministru viņa 59 gadu dzimšanas dienā, tomēr lielākais vairums tvītu ar šādu "haštegu" ir smieklīgi, absurdi, skumji un pat rupji pantiņi, kas aug gluži vai ģeometriskā progresijā.

"Komēta gar Zemi aizlido, Putinam paldies par to," raksta lietotājs "adagamov".
"Saulīte spīd, Planētas riņķo, paldies Putinam par to," uzrakstījusi "KrisPotupchik", Kremļa organizētās jauniešu kustības "Naši" preses sekretāre Kristīne Potupčika.

"Voldemortam nav deguna, paldies Putinam par to," atsaucoties uz Dž.K.Roulingas romānu sērijas ļaundari, raksta "Zhwakina".

Atgādinot par neveiksmēm pavadoņu un kosmosa kuģu palaišanā, Putinam "pateicas" "piligrim6": "Stabili raķetes krīt, paldies Putinam par to."

Citi tvitera lietotāji ir daudz pesimistiskāki un pat apokaliptiski noskaņoti savos pateicības vārdos. "Rīt vairs nebūs gaismas, paldies Putinam par to," raksta "_Tanya_Tanya_". "Un lidmašīnās mērķē raķetes, paldies Putinam par to," tā "aitovaa".

"Izvēle it kā ir, bet arī it kā nav, paldies Putinam par to," raksta "Tehhy_Shekk". "Krievu lenti lasīt vairs nav jēgas, paldies Putinam par to," savukārt raksta "Almeke".

"Medvedevs skumji kaut kur raud, paldies Putinam par to," Kremļa tandēma attiecības apcer "cybervantuz".

"Haštega" popularitāte liek neizpratnē raukt pieri ne vienam vien angliski runājošam tvitera lietotājam. "Izskatās, ka tas ir "SpasiboPutinuzaeto"," kirlicu par latīņu burtiem veiksmīgi pārveidojis lietotājs @BestWearYaCuda. "Ko tas nozīmē? :)" Uz šādiem jautājumiem netrūkst krievu lietotāju atbilžu, ka "SpasiboPutinuzaeto" ir jaunākās Krievijas atombumbas nosaukums.

Savukārt krievu valodas pratēji novērtē Krievijas interneta lietotāju asprātību. "Trends #SPASIBOPUTINUZAETO ir visai interesanta lasāmviela. Daudz smieklīga sarkasma un mazliet pieglaimīgas nopietnības," atzīst "shaunwalker7", laikraksta "The Independent" korespondents Maskavā Šons Volkers.

Noskaidrojies, ka "haštega" autors ir partijas "Vienotā Krievija" aktīvists, Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras vadītājs Vladimirs Burmatovs, kurš to izveidojis plkst.9 no rīta.
Intervijā britu raidsabiedrības BBC Krievijas dienestam Burmatovs atzina, ka nav gaidījis tādu reakciju.

"Gribējās, lai premjera dzimšanas dienā būtu kāda rosība. Es rēķinājos, ka būs nedaudz vairāk par 30 tūkstošiem lasītāju, gribēju ar viņiem uzspēlēt šo spēli. Bet tajā tika ierautas ārkārtīgi plašas tautas masas," sacīja Burmatovs.

Attiecībā uz jautājumu, vai arī pats Putins mēdz ielūkoties tviterī, viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēl otrdien telekanālam "Doždj" sacīja, ka premjers tīmeklī nepavada daudz laika un ka viņam sociālajos tīklos nav sava konta atšķirībā no prezidenta Dmitrija Medvedeva, kurš veic ierakstus tviterī un tīmekļa dienasgrāmatā "LiveJournal".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits