Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Uhaņā Covid-19 testi veikti desmit miljoniem cilvēku

Ķīnas pilsēta Uhaņā, kur decembrī sākās jaunā koronavīrusa pandēmija, 19 dienu laikā Covid-19 vīrusa testi veikti desmit miljoniem cilvēku.

Pārbaudēs inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta tikai 300 cilvēkiem, kuriem visiem nebija nekādu simptomu. Secināts arī, ka neviens no 1174 cilvēkiem, kuriem bijis tuvs kontakts ar viņiem, nav inficējies. Tas liecina, ka inficētie bez simptomiem tik viegli neizplata vīrusu tālāk.

Tās ir potenciāli labas ziņas, jo pastāvēja bažas, ka inficētie cilvēki bez simptomiem izplata vīrusu tālāk, paši to nemaz neapjaušot.

"Tas ļauj justies mierīgi ne tikai Uhaņas cilvēkiem, tas arī vairo cilvēku uzticību visai Ķīnai," paziņoja Ķīnas Slimību kontroles un novēršanas centra direktora vietnieks.

Taču joprojām nav skaidrs, cik lielu inficēšanās risku rada inficētie bez simptomiem. Līdz šim iegūtā informācija par to ir pretrunīga.

Uhaņa ir jaunā koronavīrusa smagāk skartā pilsēta Ķīnā. Šajā pilsētā reģistrēti 80% no visiem Ķīnas Covid-19 upuriem, liecina valdības publiskotie dati.

Uhaņas amatpersonas atklāja, ka no 11.maija līdz 1.jūnijam pilsētā veikti 9,9 miljoni Covid-19 testu.

Ieskaitot iepriekš veiktos testus, pārbaudīti visi pilsētas iedzīvotāji, kas vecāki par pieciem gadiem, sacīja Nacionālās veselības komisijas ekspertu komandas locekle, piebilstot, ka Uhaņa tagad ir droša.

Testēšanas kampaņa tika sākta pēc jaunu inficēšanās gadījumu konstatēšanas, kas raisīja bažas par otro jaunā koronavīrusa vilni.

Pilsētai visu iedzīvotāju pārbaudīšana izmaksājusi aptuveni 900 miljonus juaņu (113 miljonus eiro).

Top komentāri

trusis nejaukais
t
protams protams kaarteejie jkiinas meli, kaa pashaizliedziigaas kjiinas tautas republikas komunistiskaas partijas liideri patiesaas ruupees par tautu ir panaakushi viirusa atkaapshanos izmantojot tuukstoshiem gadu vecas zaalju receptes lai izaarsteetu no viirusa mijoniem cilveeku kaa ar burvju maajienu. klausiet vairaak kjiinas pasakaam, cik stulbiem ir jaabuut lai ticeetu komunistiem. sevishkji kad pasjiem pat ir savapieredzes ar tiem meergljiem..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits