Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Uz kaimiņvalstu augsto cigarešu cenu rēķina Beļģijā uzplaukst tabakas tirdzniecība

Beļģijas cigarešu pārdošanas apjoms šogad sasniedzis rekordaugstu līmeni, jo Lielbritānijas un Francijas smēķētāji labprāt ietaupa uz zemajām tabakas izstrādājumu cenām beļģu veikalos, sestdien vēsta laikraksts Le Soir.

Atsaucoties uz Finanšu ministrijas datiem, izdevums ziņo, ka šī gada pirmajos divos mēnešos cigarešu pārdošanas apjoms pieaudzis par 19%, lai gan valsts tabakas federācija apgalvo, ka iekšējais patēriņš ir mazinājies. Savukārt tinamās tabakas pārdošanas apjoms pieaudzis par 25%.

Lai gan smēķēšanas ierobežojumi publiskajā telpā jūlijā tika padarīti stingrāki, tos attiecinot uz visām kafejnīcām, cigarešu cenas Beļģijā saglabājušās relatīvi zemā līmenī, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm.

2002.gadā 20 cigarešu paciņa Beļģijā maksāja par 50 eirocentiem mazāk nekā Francijā, taču tagad šī atšķirība pieaugusi līdz 1,2 eiro.

Cigarešu paciņa, kas Beļģijā maksā 5,05 eiro, Francijā maksā 6,25 eiro, Nīderlandē - 5,47 eiro, Vācijā - 5,16 eiro, bet Lielbritānijā, pēc pašreizējā valūtas kursa, - astoņus eiro. Vēl lētākas cigaretes ir Luksemburgā, kur paciņa maksā 4,4 eiro.

Īpaši tirdzniecība uzplaukusi benzīna uzpildes stacijās pie Beļģijas robežas ar Franciju, kur, kā apgalvo daži īpašnieki, tabakas izstrādājumu pārdošanas apjoms pārsniedzis benzīna pārdošanas apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits