Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Uz Ziemeļkoreju ar baloniem nosūtīs 10 tūkstošus The Interview eksemplāru

Aktīvisti no Dienvidkorejas otrdien paziņojuši, ka ar gaisa baloniem totalitārajā un izolētajā kaimiņvalstī nogādās 10 tūkstošus kopiju ar skandalozu slavu iemantojušo ASV komēdiju The Interview, kurā stāstīts par ASV specdienestu pasūtītu Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna atentātu. Tāpat baloni izkaisīs pusmiljonu politiska satura pamfletu, vēsta The Guardian.

Jau agrāk Dienvidkorejas aktīvisti sadarbībā ar ASV bāzētajām cilvēktiesību aizstāvju organizācijām plānojuši Ziemeļkorejā nogādāt vērienīgu The Interview "kravu" - pat 100 tūkstošus kopiju. Tomēr plāns netika realizēts, tā vietā baloni pār Ziemeļkoreju izkaisīja 100 pamfletus, kas kritizē Čenuna režīmu.Aktīvisti norāda, ka filmu nogādāšanai tiks noteikts konkrēts datums un laiks, ņemot vērā meteoroloģiskos apstākļus un vēja virzienu, lai garantētu, ka sūtījums sasniegs savu mērķi. Tomēr akcijas laiks netiks publiskots.Ziemeļkoreja aktīvistu grupas līderim, kurš ir politiskais bēglis, jau piedraudējusi, ka "viņš samaksās ar savām asinīm", ja kāda no filmas kopijām tiks atrasta Ziemeļkorejas teritorijā.Aizvadītās nedēļas sākumā Ziemeļkoreja arī brīdinājusi, ka atbilde uz balonu "uzlidojumu" būs nevis tikai vieglo ieroču šāvieni, bet "artilērijas uguns un kaujas raķetes".Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē filma _The Interview _izraisīja plašu rezonansi. Pēc filmas nākšanas klajā Sony Pictures piedzīvoja masveidīgus hakeru uzbrukumus. Draudēts arī sarīkot teroraktus ikvienā kinoteātrī, kas filmu demonstrēs, tāpēc sākotnēji filmas demonstrēšana atcelta. Tikmēr internetā filma guvusi milzu panākumus, kļūstot par Sony Pictures ienesīgāko internetā izlaisto kinolenti. Vien pirmajā nedēļas nogalē nopelnīti 18 miljoni ASV dolāru, bet pašlaik ieņēmumi tikai no lejupielādēm un straumēšanas internetā sasnieguši 40 miljonus ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits