Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vācietis - bērna slepkava - tomēr paliks bez tiesas piespriestās kompensācijas

Vācijas pilsonis Magnuss Gefgens (Magnus Gäfgen), kurš izcieš mūža ieslodzījumu par bērna nolaupīšanu un slepkavību, tomēr nesaņems kompensāciju, kas viņam tika piespriesta par nopratināšanas laikā policistu izteiktajiem draudiem, vēsta raidsabiedrība Hessischer Rundfunk.

Kā paziņojusi prokuratūra, 36 gadus vecajam Gefgenam pienākošies 3000 eiro tiks nosūtīti varas iestādēm, lai dzēstu viņa parādu par tiesas procesu, kurā viņš tika apsūdzēts nepilngadīgā nolaupīšanā un slepkavībā. Tā kā M. Gefgens tika atzīts par vainīgu, viņam jāsedz arī 71 tūkstoti eiro lielie tiesas izdevumu.

Pirms tam Hesenes reģionālā tiesa Frankfurtē pie Mainas atzina, ka, policijas veiktās nopratināšanas laikā 2002. gadā, draudot M. Gefgenam ar izrēķināšanos, lai izzinātu nolaupītā bērna atrašanās vietu, policisti pazemojuši viņa "cilvēka cieņu". Pēc tiesnešu domām, izmeklētāji, kas veica aizdomās turamā nopratināšanu, pirms draudu izteikšanas nebija izmantojušas visas citas informācijas iegūšanas iespējas.

2002. gadā jurisprudences students Magnuss Gefgens nolaupīja baņķiera Fridriha fon Metzlera (Friedrich von Metzler) 11 gadus veco dēli Jakobu. Jau trešajā dienā pēc nolaupīšanas viņš tika aizturēts. Policija pieprasīja, lai M. Gefgens nosauc vietu, kur atrodas bērns, taču noziedznieks vispirms atsacījās to darīt, bet pēc tam nosauca nepatiesu adresi.

Tikai pēc tam, kad viens no policistiem piedraudēja viņam ar "neiedomājamām sāpēm", M. Gefgens atzinās un nosauca zēna atrašanās vietu. Atklājās, ka viņš nožņaudzis bērnu uzreiz pēc nolaupīšanas, bet zēna mirstīgās atliekas nogremdējis kādā dīķī.

Policisti, kas pratināja noziedznieku, tika notiesāti 2004. gadā, un viņiem piespriests nosacīts sods. Arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa pagājušajā gadā atzina, ka par bērna nolaupīšanu un slepkavību notiesātais M. Gefgens piedzīvojis "necilvēcīgu izturēšanos".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits