Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vācu žurnālists atklāj, ka pāvests zaudē redzi

Pāvests Benedikts svētdienas uzrunā Svētā Pētera laukumā, Vatikānā, aicināja ticīgos aizlūgt par viņu un viņa pēcteci. Aptuveni 50 000 cilvēku lielais pūlis viņam atbildēja, skandējot “garu mūžu pāvestam” un skaļiem aplausiem. 

Benedikts ir kļuvis par pirmo pāvestu vairāku gadsimtu laikā, kurš pats atkāpjas no augstā amata. Vācu žurnālists Pēters Šēvalds, kurš pāvestu intervējis vairākkārt, atklāj, ka katoļu baznīcas galva jau pēdējās viņu tikšanās reizē pirms 10 nedēļām izskatījies novārdzis, turklāt viņš teju pilnībā bija zaudējis redzi kreisajā acī.

“Viņa dzirde ir pasliktinājusies, pāvests arī nevar redzēt ar kreiso aci. Viņa ķermenis ir kļuvis tik tievs, ka drēbniekiem ir grūtības pāršūt un pielāgot apģērbus. Es nekad neesmu redzējis viņu tik nogurušu”, portālam Daily Mail norādīja žurnālists.

Savā svētdienas uzrunā Vatikānā 85 gadus vecais pāvests vairākās valodās pateicās ticīgajiem un aicināja aizlūgt par viņu un nākamo pāvestu. 

Nav skaidrs, kāpēc vienīgo piezīmi par savu gaidāmo atkāpšanos 28.februārī, pāvests izteica tieši spāņu valodā, bet zināms, ka vairāki katoļu kardināli paziņojuši, ka būtu gatavi apsvērt nākamo pāvestu ievēlēt no attīstības valstīm Latīņamerikā, Āfrikā vai Āzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits