Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairākums cilvēku uz kruīzu kuģa Greg Mortimer ir inficēti ar koronavīrusu

Urugvajas piekrastē ir piestājis Antarktikas kruīzu kuģis Greg Mortimer, uz kura gandrīz 60% cilvēku ir ar pozitīvu koronavīrusa testa rezultātu, otrdien paziņoja kuģa operatorfirma.

"Pašlaik uz kuģa nevienam nav drudža un visi ir asimptomātiski," paziņoja Austrālijas uzņēmums Aurora Expeditions, kas organizē apkalpes locekļu un pasažieru izkāpšanu un saskaņo lidojumus viņu aizvešanai uz mītnes zemēm.

Greg Mortimer 15.martā devās braucienā uz Antarktiku un Dienviddžordžijas salu.

No 217 cilvēkiem, kuriem uz kuģa tika veikti koronavīrusa testi, 128 tie bija pozitīvi, bet 89 - negatīvi, paziņoja Aurora Expeditions. Vēl seši cilvēki, kas tika evakuēti no šī kuģa, tiek ārstēti Montevideo un viņu veselības stāvoklis ir stabils.

Urugvajas valdība otrdien paziņoja, ka ir atļāvusi humānu avioreisu to pasažieru repatriācijai, kas ir Austrālijas un Jaunzēlandes pilsoņi.

Kuģa operatora Aurora Expeditions nofraktētajai medicīniskajai lidmašīnai Airbus 340 ir atļauts ceturtdien ierasties Urugvajā.

Uz kuģa ir apmēram 100 austrāliešu, un notiek sarunas par jaunzēlandiešu pievienošanos viņiem gaidāmajā repatriācijas reisā. Lidmašīnas salons būs sadalīts, lai nošķirtu ar Covid-19 inficētos no neinficētajiem. Pēc lidmašīnas nolaišanās Melburnā pasažieriem būs jāpavada 14 dienas karantīnā.

Pasažieri ar ASV vai Eiropas valstu pilsonību, kuriem koronavīrusa tests bijis negatīvs, varēs doties mājup pēc otra testa un Urugvajas valdības atļaujas. Tiem, kuriem tests bijis pozitīvs, pirms došanās uz dzimteni jāsagaida tests ar negatīvu rezultātu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits