Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vēl viens Dānijas zoodārzs var nogalināt žirafi

Vēl viens Dānijas zoodārzs paziņojis, ka tam var nākties nogalināt vienu no savām žirafēm. Sakritības dēļ arī šo žirafi līdzīgi kā Kopenhāgenā nogalināto sauc Mariuss, vēsta BBC.

Ar šādu paziņojumu dāņu Jitlandes zoordārzs nācis klajā, neskatoties uz protesta vētru, ko sacēla Kopenhāgenas žirafes tēviņa nogalināšana. Arī Jitlandes zoodārzs ar žirafes nogalināšanu vēlas atbilst vaislas programmas noteikumiem.

Jitlandes zoodārzs, kas atrodas Dānijas rietumdaļā, informē, ka Mariuss ir septiņus gadus vecs tēviņš, kurš tiek turēts kopā ar tīršķirnes žirafi Elmeru, kas atkal sakritības dēļ ir pusbrālis Kopenhāgenas Mariusam. 

Zoodārzs tikko kā pievienojies vaislas programmai un gaida žirafes mātīti, kas tiks krustota ar Elmeru.

Zoodārza pārstāvji BBC skaidrojuši, ka patlaban Mariuss nesagādā problēmas, taču tādas radīsies, kad tiks atgādāta žirafes mātīte. Abi tēviņi pēc tās cīkstēsies, un tas var novest pie viena dzīvnieka nāves. Tā kā ziņa par mātītes ierašanos tiks saņemta sešus mēnešus pirms tam, prioritāte būs jaunas mājvietas atrašana Mariusam. Vienlaikus Mariusa pārvietošana nedrīkst skart vaislas noteikumus, pretējā gadījumā Mariuss būs jānogalina.

Jitlandes zoodārzs aizstāv Kopenhāgenas kolēģu lēmumu nogalināt žirafi. Turklāt zinātnes izglītības vārdā iestājas arī par publisko veidu, kā tas tika darīts.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz tūkstošiem aktīvistu parakstītu petīciju, Kopenhāgenas zoodārzs svētdien nogalināja pilnīgi veselu žirafes tēviņu, kā gaļa izbarota zooloģiskā dārza plēsējiem. 18 mēnešus vecais Mariuss svētdienas rītā nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā.

Pēc tam dzīvnieks vairāku simtu apmeklētāju publiskā apskatē nodīrāts un sadalīts gabalos, un daļa gaļas izbarota lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana arī tiešraidē pārraidīta internetā.

Dzīvnieka ķermeņa sadalīšanu klātienē vēroja vairāki simti skatītāju, kuru vidū bija arī bērni.

Dzīvnieka eitanāzijā nav izmantota medikamentoza injekcija, lai tā gaļu varētu izbarot citiem zoodārza iemītniekiem.

Mariusa liktenis satriecis tūkstošiem dzīvnieku mīļotāju visā pasaulē, kas pēdējās dienās izvērta aktīvu kampaņu, mēģinot glābt jauno žirafes tēviņu. Izteikti arī vairāki nopietni piedāvājumi ņemt žirafi savā aprūpē.

Tomēr Kopenhāgenas zoodārzs pavēstīja, ka Mariusa liktenis izšķirts, lai nepieļautu tuvas radniecības dzīvnieku krustošanos Eiropas zoodārzos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits