Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vētras Marija oficiālais upuru skaits Puertoriko pieaudzis no 64 līdz 2975

Pērnruden postošā vētra Marija Lielajās Antiļu salās Puertoriko prasījusi daudz vairāk dzīvību nekā lēsts sākotnēji. Apzinot laikā no 2017. gada septembra līdz 2018. gada februārim bojāgājušo skaitu, oficiālā vētras upuru statistika palielināta no sākotnējiem 64 līdz 2975, vēsta The Guardian.

Aplēst precīzu viesuļvētras radīto seku dēļ bojāgājušo skaitu pieprasīja mediji, nevalstiskās organizācijas un akadēmisko aprindu pārstāvji. Gadu pēc nāvējošās vētras plosīšanas varasiestādes prasību izpildījušas.

Puertoriko gubernators Rikardo Rosello medijiem atzinis, ka elektroenerģijas, telekomunikāciju neesamības un sabojāto ceļu dēļ daudzi cilvēki nevarēja sazināties ar saviem tuviniekiem pat vairākas nedēļas pēc vētras. Tik apokaliptiskos apstākļos vētras upuru skaits dramatiski pieaudzis, atzina gubernators.

"Mēs nebijām paredzējuši tādu situāciju, ka nebūs pieejami sakari, nebūs pieejama elektroenerģija, zaudēta piekļuve automaģistrālēm. Es domāju, ka esam guvuši mācību un turpmāk rēķināsimies ar vissliktāko scenāriju," izteicies Rosello. "Jā, es pieļāvu kļūdas. Tagad ir skaidrs, ka vajadzēja rīkoties citādi," viņš piebildis.

Pēc dramatiskās vētras tapis ziņojums par tās radītajām sekām. Ziņojums kalpos par pamatu valdības lēmumiem par to, kā nākotnē uzlabot rīcību un reakciju viesuļvētru un citu katastrofālu situāciju gadījumos. Tāpat ir izveidota komisja, kuras uzdevums būs izvērtēt piedāvātos risinājumus.

Vētra Marija Puertoriko sasniedza pērn 20. septembrī un atstāja bez elektroapgādes vairāk nekā 3,5 miljonus Puertoriko iedzīvotāju. Puertoriko un citas Karību jūras reģiona salas vēl pirms viesuļvētras Marija  pārcieta postošu stihiju - vētru Irma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits