Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

WikiLeaks dibinātājs vadīs jaunu televīzijas raidījumu par pasaules nākotni

Interneta vietnes WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs vadīs jaunu televīzijas raidījumu par „starptautiskās sabiedrības nākotni”, teikts preses relīzē, kas publicēta organizācijas interneta vietnē. Paziņojumā norādīts, ka raidījumā piedalīsies nozīmīgas politiskās figūras, plaši zināmi aktīvisti un sabiedriskie darbinieki.

„Džulians Asanžs apvienos plašas politiskās paletes – revolucionāru, domātāju, varas pārstāvju – balsis, un katrs no viņiem piedāvās savu ceļu uz rītdienu un savas idejas labākai nākotnei,” teikts paziņojumā.

„Šajos tevīzijas raidījumos es atvēršu logu uz rītdienu, sarunājoties ar tiem, kas to [rītdienu] veido. Vai mēs virzamies pretim utopijai vai antiutopijai, un kā mēs varam būvēt mūsu ceļus? Tā ir lieliska iespēja, apspriest manu viesu pasaules redzējumu jaunā raidījumā, kurš sniegs skaidrākas nekā līdz šim atbildes uz jautājumiem par nākotni,” uzsver Dž. Asanžs.

Šādas televīzijas programmas parādīšanos WikiLeaks saista ar nestabilo situāciju pasaulē. „Ar satricinājumiem un revolūcijām Tuvajos Austrumos ir sācies politisku pārmaiņu laikmets, kurš joprojām nav noslēdzies. Rietumos cilvēki ir kļuvuši par vadošo politisko institūtu un ideoloģiju nespējas lieciniekiem. Internets nekad agrāk nav bijis apveltīts ar tādu spēku un varenību,” teikts preses relīzē.

Dž. Asanža vadītie raidījumi klajā nāks sākot ar marta vidu. Sākotnēji paredzēts izveidot desmit iknedēļas raidījumus pusstundas garumā. Plānots, ka iespējas noskatīties šos raidījumus ar kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un virszemes televīzijas starpniecību būs iespējams vairāk nekā 600 miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Vienlaikus jāatgādina, ka jaunnedēļ Lielbritānijas Augstākā tiesa izskatīs Dž. Asanža apelāciju par zemākās tiesu instances lēmumu izdot viņu Zviedrijai, kur Dž. Asanžam izvirzītas vairāk nekā apšaubāmas apsūdzības divu sieviešu izvarošanā un piespiešanā nodarboties ar seksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits