Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

WikiLeaks publicē tīklā 571 megabaitus pagaidām šifrētas informācijas

Tīmekļa vietne WikiLeaks trešdien izplatījis pagaidām vēl šifrētu dokumentu, vienlaikus paziņojot, ka 571 megabaitu lielā dokumenta parole tiks izziņota, "kad būs pienācis īstais laiks". WikiLeaks nav devis nekādas norādes par dokumenta saturu, kas bez paroles nav atverams.

Jau pērn jūlijā WikiLeaks izplatīja "apdrošināšanas dokumentu", kas arī bija šifrēts. Atbilstoši preses ziņām toreiz izplatītais 1,4 gigabaitus lielais dokuments tiktu atslepenots, ja kaut kas notiktu ar WikiLeaks izveidotāju Džūljenu Asanžu.

Dž. Asanžs patlaban Lielbritānijā cīnās pret izdošanu Zviedrijai, kur viņu vēlas nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā.

WikiLeaks jaunāko šifrēto ziņojumu izplatījis tikai dažas dienas pēc tam, kad no kopumā 250 000 projekta rīcībā esošā dokumentu krājuma publicētas 130 00 ASV diplomātiskās telegrammas.

Kā vēsta laikraksts The New York Times, nule kā atklātībā nodotajos dokumentos ir arī minēti informācijas avoti, kas tagad pakļauti briesmām, kļūstot zināmam, ka viņi runājuši ar ASV diplomātiem.

Tiesa, vēlāk WikiLeaks tvitera lapā projekta pārstāvji šos pieņēmumus noraidīja, sakot, ka tie ir "pilnīgi aplami" un ka "avoti nav tikuši un netiks atklāti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits