Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ziemeļīrijā pēc 23 dienām atrod dzīvus divus zem sniega apraktus aunus

Ziemeļīrijā, Antrimas kalnājā, 23 dienas pēc pavasara sniegputeņa atrasti izdzīvojuši zem sniega aprakti divi melngalvas auni, vēsta BBC. Abi auni spējuši izdzīvot gaisa kabatā zem 1,8 m biezas sniega kārtas.

Abi auni, katrs no kuriem ir vērts vairāk nekā 1000 sterliņu mārciņas, zem sniega nokļuva grāvi blakus akmens sienai pie Slemišas kalna. Jāpiebilst gan, ka sākotnēji dzīvnieki bija trīs, taču viens no viņiem vēlāk gāja bojā.

Sākoties atkusnim, abiem auniem radās iespēja padzerties, tāpat ir pazīmes, ka viņi no bada sākuši ēst viens otra vilnu. Dzīvnieku īpašnieks, fermeris Sems Voless (Sam Wallace) notikušo nodēvējis par „brīnumu”, gluži kā Svētajos rakstos.

Volesu ģimenes saimniecība ir viena no 790 saimniecībām, kas cieta no sniegputeņa, kura rezultātā pagājušajā mēnesi gāja bojā vairāk nekā 20 000 aitas, norāda BBC.

Abus izdzīvojušos aunus atradis Volesu kaimiņš Ričards Džolijs (Richard Jolly), pastaigājoties ar savu suni. Pēc ģimenes galvas dēla Grehema Volesa vārdiem, dzīvnieku stāvoklis atrašanas brīdī nav bijis no labākajiem, tomēr auni pakāpeniski atkopjas. „Ja mēs ļautu viņiem ēst, tik cik tie, vēlas, dzīvnieki būtu nomiruši, tādēļ pārmērīgu greznību viņi nevarēja atļauties,” piebildis fermeris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits