Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļjūrā iekrituši 270 konteineri, tostarp daži ar bīstamu vielu

Ziemeļjūrā iekrituši ap 270 konteineru, tai skaitā vismaz četri ar bīstamu vielu, no kravas kuģa, kas vētras laikā brauca no Beļģijas uz Vāciju, trešdien paziņoja Vācijas jūras ārkārtas situāciju pavēlniecība.

394 metrus garais kuģis Zoe, kas ir viens no lielākajiem konteineru kuģiem pasaulē, brauca no Antverpenes uz Brēmerhāfeni.

Vismaz viens konteiners ar bīstamo vielu benzoilperoksīdu nokrita no kuģa Vācijas ūdeņos, bet vēl vismaz trīs šādi konteineri iekrita Nīderlandes ūdeņos.

Jūrā iekritušo konteineru meklēšanā ir iesaistīta lidmašīna, policijas helikopters un daudzējādas izmantošanas kuģis. Jūras ārkārtas situāciju pavēlniecība saziņā ar kuģniecību mēģina noskaidrot, kā šie konteineri tiks izcelti no ūdens.

Nīderlandes krasta apsardze paziņoja, ka 21 konteiners jau ir izskalots krastā šai valstij piederošajās salās Vlīlandē, Tershellingā un Amelandē.

Aculiecinieki stāstīja, ka vietējās pludmalēs no konteineriem ir nonākušas mēbeles, apģērbi, rotaļlietas, kvēlspuldzes un citas mantas. Tershellingas mērs Berts Vasinks paziņoja, ka pludmales sakopšana ilgs vairākas dienas, un pauda bažas par lielu plastmasas daudzumu ūdenī.

Daži iedzīvotāji savāca noderīgākās mantas un tviterī palielījās ar sandalēm, rotaļlietām, televīzijas ierīcēm un citu guvumu.

Nīderlandē par krastā izskalotu mantu savākšanu nav paredzēts sods, bet nav atļauts atvērt slēgtus konteinerus. Krasta apsardze brīdināja mantu meklētājus būt piesardzīgiem, ņemot vērā konteineru saturu.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka jūrā iekrituši tikai 30 konteineri, bet kuģniecība vēlāk konstatēja, ka to ir ap 270.

Top komentāri

TrollisJT
T
Vai kuģa kapteinim nebija zināms par tuvojošos vētru? Latvijā to zinājām divas dienas iepriekš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits