Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs
Ar pirmo starpkontinentāla darbības rādiusa raķetes izmēģinājumu Ziemeļkoreja dižojās jau 4. jūlijā

Ziemeļkoreja atkal palaiž ballistisko raķeti; tā lido 45 minūtes

Neņemot vērā ANO Drošības padomes aizliegumu, Ziemeļkoreja kārtējo reizi veikusi ballistiskās raķetes izmēģinājumu, vēsta BBC. Oficiālā Phenjana jau jūlija sākumā dižojās, ka valstij pirmo reizi sekmīgi izdevies palaist starpkontinentāla rādiusa ballistisko raķeti.

Arī Pentagona preses pārstāvis Džefs Deiviss paziņojis - ASV rīcībā esošā informācija liecina, ka ir notikusi raķetes palaišana. Šis kopumā ir jau 14. raķetes izmēģinājums, ko Phenjana veikusi šī gada laikā.

Šobrīd nav zināms, cik tāls darbības rādiuss ir jaudīgākajām Ziemeļkorejas ballistiskajām raķetēm, tostarp nupat palaistajai, bet daži eksperti pieļauj, ka tā varētu sasniegt ASV štatu Aļasku. Tiesa gan, vairums speciālistu vēl uzskata, ka Ziemeļkorejai pagaidām nav izdevies samazināt kodolieroču kaujas galviņas līdz tādam izmēram, lai tās varētu uzstādīt uz tāla darbības rādiusa raķetēm, turklāt Ziemeļkorejas raķešu programma aizvien netiek galā ar uzlabojumiem ieroču precizitātē.

Tomēr ASV uzskata, ka jau nākamā gada sākumā Ziemeļkorejas raķešu programma var būt sasniegusi tādu attīstības pakāpi, ka šīs valsts starpkontinentālās ballistiskās raķetes spēs nest kodolgalviņu, vēsta CNN.

Japānas amatpersonas informē, ka raķete gaisā pavadījusi 45 minūtes, pirms piezemējusies jūrā netālu no Japānas krastiem, Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

Pēc notikušā Dienvidkorejas prezidents Muns Jēins nakts vidū sasaucis ārkārtas drošības sēdi. 

Jāatgādina, ka Dienvidkorejas aizsardzību pret raķešu triecieniem kopš maija sākuma nodrošina tur uzstādītās amerikāņu THAAD pretraķešu sistēmas, kuru uzstādīšanu pavadīja skaļi protesti, tostarp no pašiem Dienvidkorejas iedzīvotājiem - daļa uzskatīja, ka THAAD izvietošana Dienvidkorejā dos Phenjanai ieganstu pastiprinātai agresijai pret savu dienvidu kaimiņu.

 

Top komentāri

oskars
o
Kaut kads absurds , 45 minutes lidoja un nolidoja tikai lidz Japanai ? Ar lidmasinas atrumu ? Un kapec jus vienmer pieminat Alasku ? Alaska korejiesiem nav vajadziga , vini grib lidot uz Kaliforniju .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits