Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemeļkoreja draud ievest karaspēku atbruņotajās robežzonās

Ziemeļkoreja otrdien paziņoja par gatavību nosūtīt atpakaļ karaspēku uz pierobežas rajoniem, no kuriem tas tika atvilkts atbilstoši starptautisko vienošanos nosacījumiem.

Šāda apņemšanās pausta Korejas Tautas armijas paziņojumā, kas otrdien publicēts oficiālās ziņu aģentūras KCNA tīmekļa vietnē.

Armija pēta "darbības plānu, lai īstenotu atbilstošus pasākumus, nosūtot atpakaļ armijas vienības uz zonām, kas tika demilitarizētas atbilstoši starp [Korejas] ziemeļiem un dienvidiem noslēgto vienošanos nosacījumiem, un lai pārvērstu frontes līniju cietoksnī un vēl vairāk nostiprinātu modrību pret dienvidiem".

Phenjana pieprasījusi, lai Dienvidkoreja apņēmīgāk vēršas pret aktīvistiem, kas pāri robežai sūta skrejlapas, kurās kritizēts Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns.

Spriedzei saistībā ar skrejlapu kampaņu palielinoties, Ziemeļkoreja 9.jūnijā nobloķēja visas sakaru līnijas ar Dienvidkoreju, draudēja slēgt sakaru birojus līdzās robežai, kā arī atcelt militāro vienošanos ar Dienvidkoreju.

Līdera ietekmīgā jaunākā māsa Kima Jo Čena draudējusi ar Ziemeļkorejas atriebību un norādījusi, ka Ziemeļkorejai "pavisam noteikti vajadzētu saraut saites" ar Dienvidkoreju.

Ziemeļkoreja pēdējo dienu laikā vairākkārt paudusi sašutumu, ka aktīvisti no Dienvidkorejas teritorijas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā lielu daudzumu skrejlapu, kas vērstas pret Phenjanas režīmu.

Phenjana pārtrauca lielāko daļu kontaktu ar Seulu pēc tam, kad pagājušā gada februārī cieta neveiksmi Hanojā notikušais ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čen Una samits par Phenjanas kodolprogrammu. 


Top komentāri

Ko Rej?ietis
K
Kam viņi var draudēt, saviem tautiešiem ? Draudu eskalācijas gadījumā jau nedēļas laikā būs izveidota brīva un demokrātiska apvienotā Koreja .
trusis nejaukais
t
mani vairaak interesee vai pelmenis ir sveiks un vesels? kaadu laicinju atpakalj taads paniicis bija, neaizhaaja uz paraadi.. tad kaa tur palika. chalis ir atpakalj savaa elementaa vai tas viss joprojaam ir miglaa tits? ou.. tits vai tiits? tits ir labi. ljoti labi. bet taa ir cita teema.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits