Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ziemeļkorejā karstums nodarījis smagus postījumus sējumiem

Ziemeļkoreja ceturtdien brīdināja, ka bezprecedenta karstuma vilnis nodarījis smagus postījumus sējumiem un aicināja pilsoņus "pievienoties cīņai" pret sausuma kaitējuma ierobežošanu.

Korejas pussalā pēdējās nedēļās valda spēcīgs karstums, kas tiek vainots pie vairāku desmitu cilvēku nāves Dienvidkorejā.

Trešdien Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā temperatūra sasniedza rekordu - 37,8 grādus pēc Celsija un valsts televīzija brīdina, ka tas negatīvi ietekmē ekonomiku.

Valsts laikraksts Rodong ceturtdien vēsta, ka tālāka kaitējuma ierobežošana lauksaimniecības nozarei ir "ārkārtīgi svarīgs un steidzams uzdevums".

"Lauku rajoni visā valstīs ziņo par postījumiem sējumiem, ieskaitot rīsu un kukurūzu, ārkārtīgi lielā karstuma un sausuma dēļ," raksta Rodong. "Šī gada augstā temperatūra ir bezprecedenta dabas katastrofa, taču tās nav nepārvaramas grūtības."

Starptautiskā sabiedrība regulāri nosoda Ziemeļkoreju, ka tā desmitgadēm ilgi par prioritāti likusi armiju un kodolprogrammu, nevis nevis savas tautas nodrošināšanu.

Valsts regulāri piedzīvo badu un tiek uzskatīts, ka bada laikā, kas tika piedzīvots pagājuša gadsimta deviņdesmitajos gados, dzīvību zaudēja simtiem tūkstošu ziemeļkorejiešu.

Top komentāri

:)
:
Par tiem badiem liberasti melo! Kopš 90-to gadu beigām no bada tur vairs neviens nemirst! Jo vēl Kim Ir Sena laikā tika īstenoti vairāki milzīgie agroprojekti ar irrigāciju un meliorāciju, kultūru pārprofilēšanu utt. Neskatoties uz bezprecedenta sankcijām, valsts tomēr attīstās gan tehniski, gan zinātnes jomā! Un tas ir pašu korejiešu nopelns, neviena cita!
Ko rej?ietis
K
Toties mūsu dižais varonis un tautas saule sēž zem kondicioniera , sit dūrē un dzer aukstu KokaKolu...
Pareizaisvirsraksts
P
Ziemeļkorejieši tiek aicināti gatavot kaltētas zāles un koku lapu krājumus ziemai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits