Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemeļkoreja paziņo, ka izmēģinājusi ultramodernu taktisko ieroci

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir novērojis "jaunizstrādāta ultramoderna taktiskā ieroča" izmēģinājumu, piektdien ziņoja valsts mediji, neminot šī ieroča veidu.

Nekas neliecināja, ka tas būtu kodolizmēģinājums vai ballistisko raķešu izmēģinājums, kādus Ziemeļkoreja veica pērn pirms tam, kad tā šogad pievērsās sarunām par atteikšanos no kodolieročiem.

Jebkāda ieroču izmēģinājuma pieminēšana tomēr var ietekmēt pašlaik strupceļā nonākušās ASV-Ziemeļkorejas diplomātijas virzienu.

Ziemeļkoreja kopš pērnā novembra nebija publiski izmēģinājusi nekādus ieročus, bet pēdējo dienu laikā tā pauda sašutumu par to, ka Dienvidkoreja atsākusi maza mēroga militāros manevrus ar ASV.

Piektdienas paziņojums var būt atbilde uz šiem manevriem.

Pat ja jaunais izmēģinājums bija vēsts Vašingtonai un Seulai, paziņojums par to bija mazāk kareivīgs nekā agrākie paziņojumi par ieroču izmēģinājumiem un nefokusējās uz Ziemeļkorejas apgalvojumiem par ASV un Dienvidkorejas naidīgumu pret to.

Šis ir pirmais publiski zināmais ieroču izmēģinājuma novērošanas gadījums no Kima puses, kopš viņš pērn novembrī novēroja starpkontinentālās ballistiskās raķetes Hwasong-15 izmēģinājumu, informēja Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija.

Ziemeļkoreja paziņoja, ka izmēģinājums noticis Nacionālās aizsardzības zinātņu akadēmijā un Kims nespēja apslāpēt savu "kaismīgo prieku" par tā panākumiem.

Šis jaunais ierocis tika izstrādāts ilgu laiku, un tas palīdzēs stiprināt armijas kaujas spējas, teikts Ziemeļkorejas paziņojumā.

Top komentāri

K#
K
Kims iedzēra jauno ieroci no plastmasasw krūzītes un pēc brīža tuvināja pēcpusei aizdegtu sērkociņu.Prieks bija liels ....
TrollisJT
T
Pelmenis neatkārtos Gorbačova kļūdas.
...
.
Čučmeki iedresējuši kaujas ziloni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits