Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemeļkoreja paziņo par politisko un militāro sakaru kanālu slēgšanu ar Dienvidkoreju

Ziemeļkoreja otrdien paziņojusi, ka slēgs visus politiskos un militāros sakaru kanālus ar Dienvidkoreju, jo Phenjanu saniknojis tas, ka aktīvisti no Dienvidkorejas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā pret tās režīmu vērstas skrejlapas.

Phenjana "pilnībā slēgs sakaru līniju starp ziemeļu un dienvidu varasiestādēm, kas tiek uzturēta ar kopīgā ziemeļu un dienvidu sakaru biroja starpniecību", kā arī citus sakaru kanālus, vēsta Ziemeļkorejas oficiālā informācijas aģentūra KCNA.

Aģentūra ziņo, ka starp sakaru līnijām, kuras paredzēts slēgt, ir sakaru kanāli starp abu Korejas pussalas valstu bruņotajiem spēkiem un starp Ziemeļkorejas valdošās Strādnieku partijas centrālkomiteju un Dienvidkorejas prezidenta rezidenci Seulā.

"Mēs esam nonākuši pie secinājuma, ka nav vajadzīgas divpusējās tikšanās ar Dienvidkorejas [varasiestāžu] pārstāvjiem, un ka mums ar viņiem nav, ko apspriest," piebilst KCNA.

Ziemeļkoreja pēdējo dienu laikā vairākkārt paudusi sašutumu, ka aktīvisti no Dienvidkorejas teritorijas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā lielu daudzumu skrejlapu, kas vērstas pret Phenjanas režīmu.

Phenjana pārtrauca lielāko daļu kontaktu ar Seulu pēc tam, kad pagājušā gada februārī cieta neveiksmi Hanojā notikušais ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits par Phenjanas kodolprogrammu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits