Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ziemeļkorejas draudi: Šaubas par ASV atlētu dalību Phjončhanas olimpiādē

ASV un ZIemeļkorejai publiski piesaucot kara iespējamību, tiek vērtēts, vai ASV sportistiem drošības apsvērumu dēļ nevajadzētu atsaukt dalību nākamgad Dienvidkorejā, Phjončhanā notiekošajās ziemas olimpiskajās spēlēs, pavēstījusi ASV vēstniece ANO Nikija Heilija, ziņo The Washington Post.

Ņemot vērā draudīgo situāciju ASV attiecībās ar kodolambīcijas izrādījušo Ziemeļkoreju, kā arī ASV prezidenta Donalda Trampa riskanto paziņojumu, ka ASV atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, pašlaik rūpīgi tiek izvērtēti "visi iespējamie piesardzības pasākumi" ASV sportistu drošībai, un gala lēmums par olimpiskās delegācijas nosūtīšanu uz Phjončhanu tiks pieņemts pēc ļoti rūpīgas analīzes.

"Tas ir atklāts jautājums. Neatkarīgi no tā, vai runājam par Jeruzalemi vai Ziemeļkoreju, tas ir jautājums par to, kā mēs aizsargājam ASV iedzīvotājus," viņa teica. "Mēs pārliecināsimies, ka izmantosim visus iespējamos līdzekļus, lai būtu droši un informēti par notiekošo olimpiādei tuvā apkaimē."

ASV trešdien nosūtījusi virsskaņas bruņu lidmašīnu uz Dienvidkoreju, lai piedalītos nedēļu ilgos militāros vingrinājumos, kas rīkoti ar mērķi brīdināt kodolambīcijas izrādījušo Ziemeļkoreju, kas pagājušajā nedēļā palaida starpkontinentālo ballistisko raķeti, kas spējot nogādāt kaujas galviņu līdz jebkurai vietai ASV kontinentālajā daļā.

Reaģējot uz raķetes nosūtīšanu un Ziemeļkorejas rudenī veiktajiem kodolizmēģinājumiem, ASV prezidenta Donalda Trampa drošības padomnieks Herberts Makmāsters sestdien izteicās, ka Ziemeļkoreja ir ASV drauds Nr. 1, un bruņota konflikta iespējamība pieaug ar katru dienu.

Savukārt trešdien Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas pārstāvis publiski izteicies, ka vairs nav jautājums, vai Ziemeļkoreja karos ar ASV, bet kad tas notiks, izteicies Ziemeļkorejas ārlietu ministra preses pārstāvis. Viņš skaidrojis, ka uz to norādot Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktora Maika Pompeo un vēl vairāku augsta ranga ASV amatpersonu "kareivīgas piezīmes", kas apliecinot gatavību karot.

Tāpat Tramps trešdien paziņojis, ka Jeruzaleme tiek atzīta par Izraēlas galvaspilsētu, tādējādi atsakoties no desmitgadēm ilgās piesardzīgās Vašingtonas politikas un riskējot izraisīt jaunu vardarbības uzliesmojumu Tuvajos Austrumos.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Lai nebrauc
L
Lai kopā ar atomu metēju uz Krieviju zvirbuļgabalu smilšu kastītē spēlē kariņus:))))))
Lai
L
turpmāk nepiedalās nevienā olimpiādē, ja netīriem paņēmieniem novāc konkurentus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits