Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

1939. gadā ražotas lidmašīnas avārijā Šveices Alpos nositušies 20 cilvēki

Avarējot antīkai Otrā pasaules kara laika lidmašīnai, Šveices Alpos sestdien gājuši bojā 20 cilvēki, apstiprinājusi Šveices policija. Vācijā 1939. gadā būvētā lidmašīna Junker JU52 HB-HOT piederēja tūrisma uzņēmumam JU-Air, kas saistīts ar Šveices gaisa spēkiem, vēsta ziņu aģentūra ATS. Lidmašīnā bija vietas 17 pasažieriem un trim apkalpes locekļiem.

Šveices Transporta drošības pārvaldes pārstāvis sacīja, ka lidmašīna, kā izskatās, gandrīz vertikāli ietriekusies zemē ļoti lielā ātrumā.

Lidaparāts avarēja kalnos 2540 metrus virs jūras līmeņa, pirms tam neraidot trauksmes signālu.

Amatpersonas paziņojušas, ka no avārijas iespējamo cēloņu saraksta var izslēgt sadursmi ar citu lidmašīnu vai sadursmi ar kādu citu šķērsli, piemēram vadiem. Nekas neliecina, ka lidmašīna būtu sadalījusies gaisā pirms ietriekšanās zemē.

Amatpersonas atzinušas, ka izmeklēšana būs diezgan sarežģīta. Pašreiz nav zināms, vai lidaparātā bija ierīkotas modernas "melnās kastes", kas spēj izturēt triecienu. Ļoti iespējams, ka tādu nebija.

Vairums avārijā bojāgājušo ir Šveices pilsoņi, bet miris arī kāds pāris ar dēlu no Austrijas.

Meklēšanas operācijā iesaistīti vairāki helikopteri, un gaisa telpa virs avārijas vietas citiem lidaparātiem pagaidām ir slēgta.

JU-Air pēc avārijas apturējusi visus lidojumus līdz tālākiem paziņojumiem. 

Šveicē sestdien notika vēl viena aviokatastrofa, kurā cieta neliela lidmašīna ar diviem pieaugušajiem un diviem bērniem. Lidmašīna avarēja mežainā apvidū un aizdegās. Visi četri cilvēki, kas bija vienas ģimenes locekļi, gājuši bojā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Buks
B
Ja tajā lidmašīnā būtu bijuši tikai Letas un Dienas žurnaļugas un redaktoreļi, tad priekš manis vārds /nositušies/ būtu gana pieņemams. Par visiem pārējiem tomēr vajadzētu teikt /gājuši bojā/.
Norvēģis
N
Tas verķis tika konstruēts kā tā laika drošākā lidmašīna.Pieredzējis pilots spēja to nosēdināt ar vienu darbojošu dzinēju. 300 gab sādas lidmašīnas 1942/43. g. apgādāja ielenkto vācu 6.armiju Staļingradā, jo šie lidaparāti bija grūti notriecami. Te ir vai nu pilota pašnāvība, vai arī nepiedodama šveiciešu tehniķu nolaidība, neizkontrolējot austuma stūres sistēmas stāvokli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits