Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Reuters: Polijas lielākā banka PKO izteikusi vēlmi iegādāties Luminor

Polijas lielākā banka PKO Bank Polski (PKO) izteikusi piedāvājumu iegādāties banku Luminor, kas tika izveidota pagājušajā mēnesī, darbību Baltijas valstis apvienojot Zviedrijas bankai Nordea un Norvēģijas bankai DNB, ziņo aģentūra Reuters, atsaucoties uz diviem anonīmiem informācijas avotiem.

Viens no avotiem sacījis, ka šis piedāvājums ticis noraidīts, taču Polijas valsts kontrolētā PKO joprojām esot ieinteresēta izvērst darbību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

PKO noliegusi informāciju par piedāvājuma izteikšanu, bet Nordea un DNB aģentūrai Reuters komentārus nav sniegušas.

"PKO Bank Polski nav izteikusi piedāvājumu iegādāties Luminor un nav izteikusi interesi to pirkt. Banka neveic pasākumus, lai pārņemtu citas bankas Baltijas valstīs," teikts PKO paziņojumā.

Savukārt abi Reuters informācijas avoti teikuši, ka PKO vēlas veikt investīcijas Baltijas valstīs, taču nevēlas sākt darbību no paša sākuma.

"PKO norādīja, ka nevēlas darbību šeit attīstīt no nulles. PKO [pārstāvji] teikuši, ka runājuši ar Luminor par bankas iegādi, taču pretī nav saņēmusi pilnīgi nekādu interesi," sacījis viens no avotiem.

Viņš nav minējis, kāpēc DNB un Nordea noraidījušas PKO izrādīto interesi, un vai iespējamas turpmākas pārrunas par Luminor iegādi.

Otrs informācijas avots teicis, ka atsevišķas reģiona valstu valdības atzinīgi novērtētu PKO ienākšanu tirgū, taču tās ir skeptiski noskaņotas par šādām iespējām, jo tirgu stingri kontrolē Skandināvijas bankas, kas nevēlas šo kontroli mazināt.

Lietuvas Investoru asociācijas valdes priekšsēdētājs Vītauts Plunksnis aģentūrai Reuters sacījis, ka "Polijas valdība vēlas, lai PKO paplašina darbību, līdz ar to bankas klātbūtne Baltijas valstīs, kas atrodas Polijai kaimiņos, šķiet loģiska".

PKO ar 286 miljardu zlotu (67,5 miljardu eiro) aktīviem ir Centrālās un Austrumeiropas lielākā banka. Tās akcijas kotē Varšavas biržā, bet 51% akciju kontrolē Polijas valsts. 2014.gadā PKO par 2,8 miljardiem zlotu (660 miljoni eiro) iegādājās Nordea Polijas biznesu.

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas banku tirgū, tās aktīviem veidojot aptuveni 15 miljardus eiro.

Top komentāri

reptilis
r
...izrādās Polijai ir valsts kontrolētas bankas...un tas nav pretrunā ar ES direktīvām,kā mums to stāstija.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits