Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Advokāts: Lielbritānijā miris Kremļa kritiķim Berezovskim pietuvināts krievu uzņēmējs

Lielbritānijā atrasts miris šajā valstī dzīvojošais krievu uzņēmējs Nikolajs Gluškovs, kurš bijis pirms vairākiem gadiem pašnāvību izdarījušajam oligarham un Kremļa kritiķim Borisam Berezovskim pietuvināto personu lokā, atsaucoties uz uzņēmēja advokātu, vēsta The Telegraph.

Ne advokāts, ne policija gan nav minējuši uzņēmēja nāves cēloni. Vīrietis atrasts miris 69 gadu vecumā viņa mājā Londonā.

Savukārt Lielbritānijas pretterorisma policija otrdien paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu saistībā ar kāda krievu trimdinieka nāvi, taču mirušā personību vēl neapstiprina. "Kaut arī mēs uzskatām, ka zinām mirušā identitāti, vēl ir jāveic oficiāla identificēšana," pausts policijas paziņojumā.

Likumsargi pagaidām arī noliedz notikušā iespējamu saistību ar Anglijas dienvidrietumu pilsētā notikušo uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

"Nav pierādījumu, kas liecinātu par saistību ar atgadījumu Solsberijā," norādīja policija.

Gluškovs kādreiz bijis Krievijas aviokompānijas Aeroflot direktora vietnieks, Krievijā viņam piespriesti divi cietumsodi saistībā ar naudas izkrāpšanu. Vispirms Maskavas tiesa viņam piemēroja divus gadus ilgu cietumsodu, bet viņš pametis valsti, šo sodu neizciešot. Vēlāk viņam Krievijā aizmuguriski piemērots astoņu gadu cietumsods un viena miljona rubļu naudas sods saistībā ar apsudzībām par 122 miljonu dolāru izkrāpšanu no Aeroflot laikā, kad viņš bijis kompānijas finanšu direktors.

2016. gadā viņš Krievijas plašsaziņas līdzekļiem apgalvojis, ka Aeroflot mēģina viņu iesūdzēt civilajā lietā Londonas Augstākajā tiesā.

Jāatgādina, ka Berezovskim kā savulaik vadošam uzņēmējam bijusi noteicoša loma pašreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina varas nostiprināšanā gadsimtu mijā, taču 2000. gadā viņš no Krievijas pārcēlās uz Londonu un kļuva par vienu no redzamākajiem Putina kritiķiem. Uzņēmējs 2013. gadā izdarīja pašnāvību pakaroties.

Top komentāri

Kira
K
Vai vel kadam ir mazakas saubas, ka kremla cekisti regulai un neatlaidigi izsauj, izinde ikvienu cekistiem netikamu cilveku, ari pec 10, 20, 30 gadiem, ta tacu ir cejas pamatidealogija. Tiak naivie un leticigie slave cekistu Putleri.... No Latvijas ir nekavejoties jaizraida visi zidu un krievu nacisti Godman, Mitroganov, Zdanok, Kuzin, Petrapavlovsksi,Mamikin, Pliner, Kargin, Krasovickij, Kargin, Glimov, Goponenko, Linderman, Gailis, Cilevic, Lavent, visus tos kuri piedalas demonstracijas pret Latvijas valsts valodu- latviesu valodu un pret Izglitibas reformama... ...un daudzi it ka latviesi, sakot ar Daudzi, Barcu, Engeri, Libinu, Sudrabu, Ribenu...kuri telo latvijas patriotus, bet patiesiba kalpo Maksavas idealogijai.
krievi sevi pazemo
k
Neviena cita tauta nepaciestu čekas slepkavu par savu vadoni.
biedrs Sūdoplatovs
b
Tās ir kā mēs krievi "vedam diplomātiju".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits