Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Apšaude Parīzē: Uzbrucējs bija drošībnieku redzeslokā saistībā ar terora draudiem

Vīrietis, kurš ceturtdien Parīzē Elizejas laukos nošāva policistu, bet vēl divus likumsargus ievainoja, bijis to personu lokā, kuras saistībā ar iespējamiem terora draudiem uzmanījuši Francijas drošības dienesti, vēsta BBC. Pašlaik gan Francijas varas iestādes vēl nav publiskojušas 39 gadus vecā vīrieša vārdu.

Parīzes prokurors Fransuā Molēns norādīja, ka uzbrucēja identitāte ir apstiprināta, taču "es to neatklāšu, jo šobrīd notiek izmeklēšana un reidi, lai noskaidrotu, vai uzbrucējam nav līdzdalībnieku". Prokurors solīja, ka sīkāka informācija būs pieejama piektdien.

Francijas mediji vēsta, ka uzbrucējs jau pirms vairāk nekā desmit gadiem izcietis cietumsodu par to, ka šāvis uz policistiem, savukārt nesen Francijas drošības dienesti viņu iekļāvuši potenciālo islāma radikāļu sarakstā.

Arī Francijas prezidents Fransuā Olands pauda pārliecību, ka "uzbrukums bija saistīts ar terorismu", piebilstot, ka drošības dienesti bauda pilnīgu Francijas iedzīvotāju uzticību un atbalstu, un uzbrukumā nogalinātajam likumsargam tiks izrādīts gods nacionālā mērogā.

Par uzbrukumu atbildību jau uzņēmusies tā dēvētā Islāma valsts, sev ierastajā manierē paziņojumā uzbrucēju, kurš pats pēc policistu sašaušanas tika likvidēts, nodēvējot par "Islāma valsts karavīru".

Jāatgādina, ka uzbrukums noticis vien trīs dienas pirms svētdien gaidāmās Francijas prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas, kurā tiks noskaidrots, kuri divi kandidāti turpinās cīņu par Elizejas pils atslēgām vēlēšanu otrajā kārtā.

Uz notikušo reaģējuši arī galvenie sāncenši cīņā par prezidenta amatu, visi paužot atbalstu policijai. Galēji labējo līdere Marina Lepena pēc uzbrukuma vietnē Twitter ierakstīja: "Es jūtu līdzi un esmu kopā ar mūsu drošības spēkiem, pret kuriem vērsts kārtējais uzbrukums." 

Konservatīvais ekspremjers Fransuā Fijons izrādījis cieņu policistiem par to, ka tie kārtējo reizi "atdevuši savu dzīvību, lai sargātu mūsējās".

Tikmēr liberālis Emanuēls Makrons uzrunā televīzijā norādīja, ka prezidenta pirmais pienākums ir aizsargāt, kā arī pauda solidaritāti ar policiju.

Jau vēstīts, ka apšaudē, kas ceturtdien notika Elizejas laukos nogalināts viens un ievainoti divi policisti.

Top komentāri

ta nu gan
t
Nez, parīziešiem tagad vieglāk palika, ka uzbrucējs ir bijis redzeslokā? Pēc nākamās reizes arī pateiks "mēs jau to zinājām". Ko tad neko nedarāt, ja zinājāt?
nu nu
n
apsveicu franču tautu ar sekmīgu ārstu, zinātnieku un inženieru integrāciju un iesaistīšanu darba tirgū!
reptilis
r
Manī vairs nav līdzjūtības pret Rietumeiropas iedzīvotājiem....skumji,bet fakts. Jo par savu stulbumu...mīkstčaulību...pārprastu cilvēkmīlestību..alkatību(lētais darbaspēks)...ir jāmaksā! Reizēm,kad cilvēks ir apjucis,tad kārtīga pļauka pa seju var atgriezt viņu pie normālas saprašanas. Un ,ja šī ""pļaukāšana""notiek regulāri ,bet cilvēks neatjēdzas,tad viņš jau ir zaudējis veselo saprātu....:((( ...un mani tagad vairāk interesē mūsu pašu kangarēni,kuri grib ,lai viss ir ,kā Parīzē. Būtu jāizdod plakāts - vai tu jau uzprasīji savam deputātam cik migrantus viņu partija vēl taisās ievest? ...un nebalsot par tautas nodevējiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits